Verf op garagevloer, dweilbaar maken

Kulvh00

  • #1
Ik ben bij een bouwmarkt geweest en daar hebben ze me 6 weken geleden verteld dat op een cementen vloer (zoals garage heeft) je het best betonverf kunt gebruiken.

Nu heb ik de garagevloer geschilderd met betonverf en de vloer lijkt niet dermate glad dat je hem kunt dweilen. De bouwmarkt vertelt nu dat vloerverf van ....... waarschijnlijk beter is. Daar kun je echter ook niet vinden of de vloer dan wel dweilbaar is.

We willen gewoon een gemakkelijk (dweilbaar) schoon te houden garagevloer (de auto staat overigens nooit meer in de garage).

Wat kan ik nu het beste doen? Heeft iemand ervaring hiermee?
Epoxy coating laag aanbrengen?
Of goedkope stofzuiger kopen?
 

Chathanky

  • #2
Een coating op epoxy basis is zeker een oplossing. de vloer zal zo glad zijn als een spiegel. Als deze nat is ook letterlijk. :oops:

Verwerking hiervan is terug te vinden in de productbladen van de coating.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Epoxy coating idd word mooi glad en kan je perfect dweilen.
 

Bbtb77

  • #4
Maar dan moet de ondergrond natuurlijk wel glad zijn.
 

Kulvh00

  • #5
De gebruikelijke DHZ-zaken (bouwmarkten (namen verwijderd, mod)) hebben zelf niet de coating waar ze wel zelf de vloer mee hebben laten doen !

Ze vertellen dat het is gedaan door een vloerenbedrijf, maar ik wil mijn garage van 25 m² natuurlijk niet door een bedrijf laten coaten, dat wil ik er zelf op strijken.

Zijn er groothandels o.i.d. die epoxy coating ook aan de gewone particulier verkoopt?
 

Gerrit

  • #6
Vast wel. Gewoon vragen. Op dit forum worden geen adressen gegeven.
 

Fabio

  • #7
Als je ondergrond niet egaal is dat zou ik dit niet gaan egaliseren met een epoxy coating deze zijn vrij prijzig.
Bij een epoxy coating hoort ook een primer ook epoxy ook prijzig.

Ik begrijp uit je verhaal dat je een niet egale vloer hebt nu is me vraag is het echt een ruwe vloer met gaatje en openingen of is het niet glad.

Als je vloer niet egaal is dat zou ik hem opnieuw egaliseren dit is heel gemakkelijk zelf te doen en te halen bij de bouwmarkt en daarna met een coating afwerken. De coatings kunt u halen bij een verfspeciaalzaak

Deze zal hem voor u kunnen bestellen heeft u vraagjes dan kun u me berichtje sturen. heb jaren zelf als beton afwerker gewerkt waaronder ook epoxy vloeren enz ..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Het is niet de bedoeling van een forum om via PB'tjes antwoorden uit te wisselen, door de antwoorden op het forum te plaatsen kunnen andere klussers er ook hun voordeel mee doen.

Graag de vragen en antwoorden op het forum.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Bouwmarkten hebben zeker weten een epoxie verf speciaal voor een vloer.
Het is een pakketje met daarin een primer, een verharder en de verf.
Eerst even de vloer insmeren met de primer laten drogen de epoxie mengen met de verharder.

Daarna moet je een tijdje wachten en dan je vloer met een roller verven.
Je kan op de grijze epoxie basis ook nog kleursnippers gooien (bijgeleverd) zodat je vloer niet effen grijs is maar allemaal vlekjes in verschillende kleuren blauw. Deze versmelten met de vloer.

In een pak zit genoeg voor 20 m².
 

Fabio

  • #10
Overigens wat je ook gaat doen in de toekomst met je vloer houd rekening mee dat je nu al een beton verf op je vloer hebt gesmeerd.

Je kunt nu niet meer zomaar iets erop smeren bewaar als je het nog hebt het merk en type verf wat je gebruikt het als je zou kiezen voor een epoxy is het mogelijk dat deze zo weer loskomt omdat agressief is.
En de onderlaag bij deze de oude verf laag opvreet.

En ja het is maar waarvoor je kiest om bij de bouwmarkt epoxy verf te halen. Deze kunnen vaak maar weinig advies geven en hebben hoogstens 1 a 2 keuzen epoxy terwijl er misschien wel 10 duizend verschillende zijn.
Verven en primers zijn met betrekking op ondergrond slijtvast waterdicht enz.

De snippertjes is leuk om in te strooien hou wel rekening mee dat je eerst je vloer moet coaten, daarna in te strooien met behulp van prik schoenen. Om een mooi resultaat te krijgen is wel enige ervaring gewenst anders komt het heel slordig over met wolkjes enz. Te veel snippers is ook niet goed hierdoor komt het op de verf te liggen in plaats van in de verf.

Waardoor beschadigingen in de vloer kunnen komen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu