Verf gedeeltelijk afkrabben?

Flipper_01

  • #1
Ik ben bezig met het afkrabben van mijn voordeur (in portiek). Ik heb de loszittende delen verf inmiddels verwijderd, zijnde her gehele kozijn en een deel van de deur. De rest van de verf lijkt er goed op te zitten, ik krijg het er met de krabber in ieder geval niet makkelijk af.
Is het nu voldoende als ik de rest van de verf laat zitten en goed opschuur? Of krijg ik dan een groot verschil op de plaatsen waar ik de verf heb laten zitten en waar ik hem heb afgekrabd?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dat ligt aan de laagdikte van verf, en die is van hieruit moeilijk te beoordelen.

U kunt het beste met de schuurmachine zoveel mogelijk verf verwijderen. U staat in een portiek, dus van regen zult u geen last hebben.

In de praktijk komt het erop neer dat u tot op het kale hout moet schuren, of zoveel moet schuren dat u met uw vinger - die is namelijk zeer gevoelig voor nivoverschillen: een prima stuk gratis gereedschap dat je altijd bij je hebt! - vrijwel geen overgang meer kunt voelen tussen de afgekrabde delen de en nog aanwezige verf.

U kunt vervolgens een HV grondlak ( hoogvullende grondverf gebruiken ) . Als u daarvan 2 lagen aanbrengt dan heft u het nivoverschil voor het grootste deel op. Daarna gewoon aflakken indien geen oppervlaktereparaties nodig zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu