Verduurzamen tuinbank van steigerplanken

Wekka

  • #1
Ik heb een tuinbank gemaakt van steigerplanken, ik wil hem verduurzamen maar wil wel het houtstruktuur behouden. Hierdoor zit ik te denken om hem te olieen.
Weet iemand waar ik het beste mee kan olieen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Gewoon met olie die daarvoor bedoeld is, bij iedere bouwmarkt of verfspeciaalzaak te koop, Houtveredelingsolie. De structuur zal alleen maar duidelijker worden.

Eerste keer misschien 2 lagen aanbrengen. Herhalen aan het eind van het buitenseizoen lelijke plekken eerst schuren. Als de spullen weer naar buiten gaan, weer opnieuw olieen. Gedurende het hele buitenseizoen misschien nog een keertje doen.

Stuk plastic op de grond, bank erop zetten en lekker kwasten maar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zijn het eigenlijk ruwe of geschaafde steigerplanken ?
 

Wekka

  • #4
Het zijn ruwe planken die geschuurd zijn met een grof schuurpapier.
 

H@ns

  • #5
Wekka schreef:
.... die geschuurd zijn met een grof schuurpapier.
Door uzelf mag ik aannemen..

Wat is het doel van de verduurzaam actie? Dat het langer houdbaar blijft of dat je geen splinters in je kont krijgt tijdens het zitten <- lees gladder oppervlak.
Zo'n steigerplank is nauwelijks bedoeld om op te zitten, laat staan lang en comfortabel op te zitten dus om hem zover te krijgen is enige arbeid noodzakelijk!
De vraag is of je dan nog het karrakter en de "uitstraling" van een steigerplank hebt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
H@ns schreef:
...dat je geen splinters in je kont krijgt tijdens het zitten...
Ik dacht het, jij zegt het! :mrgreen:
 

Wekka

  • #7
Er komt een matras en kussens in te liggen. Dus van splinters in mijn kont zal ik geen last hebben :D. Verder staat deze bank onder een afdak...

Het gaat mij er om dat ik hem in het najaar onder het afdak kan laten staan en er geen schimmel in komt of iets dergelijks!
:D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Wanneer de bank niet in weer en wind staat kan er ook tuinbeits op (sorry H@ns en verfspecialisten), hiermee brengt u ook een kleur aan, afhankelijk of u het mooi vindt.
 

Wekka

  • #9
Bedankt, ik ga deze week naar de verfspeciaal zaak, om materiaal te gaan halen. :D Dan kan de bank deze winter al overleven.... :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu