Verdieping in loods

BoerbooM

  • #1
Voor een carnavalsclub ben ik aan het kijken naar de mogelijkheden van een verdieping in een loods. Alle informatie of zoekrichtingen zijn welkom. De loods is 20 meter lang en 8 meter breed. Hierin willen we een verdieping bouwen welke +/- 6 meter lang en +/- 4 meter breed is op een hoogte van +/- 3 meter. De verdieping zal fungeren als kantine. In eerste instantie mag dit een verdieping zijn welke enkel een vloer met daar omheen een hek bevat.

We hebben hiervoor al enkele offertes van simpel in elkaar te zetten verdieping vloeren. Maar zoals je zult begrijpen is het budget zo laag mogelijk. De verdieping mag permanent geplaatst worden dus een verplaatsbare verdieping vloer is eigenlijk overbodig en mijn inziens overbodig duur.

Aangezien ik geen bouwachtergrond heb ben ik vooral benieuwd naar een grove schattig van de kosten en welke materialen het beste gebruikt kunnen worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
We doen hier niet aan kostenramingen. Wat betreft materialen kan je het beste een constructeur raadplegen. Voor zo'n verdieping heb je een vergunning en berekening nodig. Let bij een kantine boven op de eisen voor vluchtwegen en brandveiligheid.
 

BoerbooM

  • #3
Bedankt voor uw antwoord. Ik probeer vooral zelf een beeld te krijgen van de kosten, zodat we dit goed kunnen afwegen tegen zo'n "standaard" verdiepingsvloer. Maar omdat er zoveel verschillende materialen zijn is dit moeilijk in kaart te brengen. Het raadplegen van een constructeur brengt dan meteen extra kosten met zich mee, vandaar mijn vraagstelling.

Je geeft aan dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Is dit altijd het geval? Ook wanneer je hier aan de buitenkant niets van ziet? En hoe zit dit dan met een verdiepingsvloer?

Ik zal mij sowieso verdiepen in de eisen wat betreft vluchtwegen en brandveiligheid.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Zo'n verdiepingsvloer is een constructie dus vergunningplichtig, al zijn de meningen hierover verdeeld. Je kan dit bij de gemeente navragen.

De kosten hangen af van de constructie. Je kan zelf alvast een overzichtje maken met wat uitgangspunten (schets met maten, en uittrekstaat van materialen). Kijk in de balkenschuif voor de balkmaten. Bij bouwmaterialenhandels kan je vervolgens een offerte aanvragen.
 

BoerbooM

  • #5
Ik zal dit zeker eens navragen, bedankt!

Ik begrijp inderdaad dat de kosten afhangen van welke constructie je voor kiest. Vandaar dat ik vooral benieuwd ben naar wat hierin de beste keuze is. Zou je bijvoorbeeld alles met hout maken dan zijn de kosten (volgens mij) een stuk lager als dat je gebruik maakt van bijvoorbeeld IPE balken. Maar wat is hierin wijsheid?

Ik denk dat daar mijn grootste vraagteken ligt; welke materialen zijn nodig om dit op een veilig manier te kunnen maken.

Ik ga me eens verdiepen in de balkenschuif, bedankt voor de tip!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
De basis kan van stalen profielen, en de vloer van hout. Of alles van hout. Of alles van staal, met van die sigma profielen. Er zijn ook sandwichpanelen die als vloer gebruikt kunnen worden, dan zijn er minder vloerbalken nodig. Er zijn meerdere wegen naar Rome :wink:



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu