Verbruik ventilator en elektrische boiler

Ronald12

  • #1
Even een vraag over energieverbruik. Ik woon pas 2 maanden in mijn huidige koopwoning. De ventilatorbox staat op de vliering, maar de vliering is niet toegankelijk, de toegang is weggewerkt in het plafond. Ik kan hem dus niet uitzetten.

Nu draait de ventilator dus 24/7 (met veel herrie in de slaapkamer).

Ook heb ik gezien dat ik 1000 kwH stroom verbruikt heb in 2 maanden (!) Dat is 6000 kwH per jaar en ik ben alleen, dus veel te veel.De vorige bewoners verbruikten dit ook. Kan dit liggen aan deze ventilator die continu draait? Hoeveel Watt is zo;n ding? Of zou het de elektrische boiler zijn? Verder heb ik geen bijzondere apparaten.

Bedankt voor jullie antwoorden!
 

Fiesiekus

  • #2
Waarschijnlijk de boiler. Stel de fan is 50 Watt; dat verbruikt op jaarbasis nog geen 450 kWh.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Over het algemeen moet de ventilatorbox continue draaien om voldoende ventilatie in de woning te waarborgen, dat is dus normaal. Als hij echter veel herrie maakt kan dit wijze op achterstallig onderhoud of slechte montage. Als het goed is zou hij in de laagstre stand nauwelijks geluid moeten maken en weinig stroom moeten verbruiken.
 

Kloek77

  • #4
Stroomverbruik in de winter is natuurlijk wel wat hoger dan in de zomer; boiler moet wat harder werken en verlichting staat langdurig aan. De kosten van een boiler stijgen navenant met het warmwatergebruik; lang douchen bv is duur.
 

Ronald12

  • #5
Alvast bedankt voor deze reacties.

Kan het ook zijn dat in bad gaan veel electra kost ?

Iemand enig idee wat dat kost dan (hoeveel kwH)? Het bad kan naar schatting 80-100 liter water in en ik ga elke avond ! De boiler is 120 liter.
 

Fiesiekus

  • #6
1703,3333 kWh op jaarbasis. Even uitgegaan van 100 liter en 40 graden opwarming met 100% boilerrendement. Afgezien van de stilstandsverliezen.

Dit is echt onverantwoord! 1x per week kort douchen is genoeg!
 

Kloek77

  • #7
En voila, daar heeft u het stroomverbruik te pakken.

Fiesiekus, 1x per week? :-|
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Elektrische boiler snel wegdoen en warmwater gaan bereiden op gas. Veel voordeliger. Overigens blijft in bad gaan veel duurder dan douchen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu