Verbouwing oude stal naar woonruimte: waar te beginnen?

Christa1980

  • #1
Wij gaan ons achterhuis, een oude koeienstal uit 1930 verbouwen tot woonruimte. Er zit een nieuwe achtergevel in en de ruimte is nu helemaal kaal. Oude betonnenvloer op de grond en de buitenmuren zijn dubbelsteens, geen tussenmuren. We willen er een woonkamer, een badkamer en een keuken in realiseren. We zijn niet van plan om alles zelf te doen, vloeren en electra, leidingen sowieso niet zelf. Isloleren en wanden plaatsen bijvoorbeeld willen we vanwege de kosten wel zelf gaan doen.
Kunnen jullie mij een beetje op weg helpen met bijvoorbeeld een globaal stappenplan? Waar mee te beginnen bijvoorbeeld? Wij weten namelijk nog niet wat nou een handige volgorde is. En hoe zouden jullie de buitenmuren isoleren? Folie tegen de muur, glasvezel, weer folie, houten plaat en gipsplaat? Moet een oude betonvloer er eerst helemaal uit of kunnen we er een nieuwe vloer op laten storten? Zo maar wat vragen die nu in mij op komen.
Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Pirke

  • #2
Ik zou in uw geval iemand uit uw kennisenkring met ervaring in verbouwen vragen om hulp.

Normaliter is een betonvloer 1 van de eerste dingen wat er uit gaat. Bij stallen denken mensen met ervaring in boerderijen terecht 2x na voordat ze lettelijk de beerput opentrekken met 20kub puin tot 1.5 meter diepte. .
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Maak een lijst met de klussen die moeten gebeuren en plaats ze daarna in de juiste volgorde. Als dit niet lukt, kan je beter hulp inschakelen. Als je zo weinig ervaring hebt, is dit niet echt de klus om mee te beginnen.

Tips:
- Denk aan een goede isolatie en ventilatie.
- Controleer de constructie
- Check bij de gemeente of er een vergunning nodig is.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Begin eens met een bouwkundige in de arm te nemen om de benodigde vergunningen aan te vragen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu