Verbouwing: kosten en baten

Blurg

  • #1
Hoi,

Ik ben voornemens ons vorig jaar aangekochte huis te laten verbouwen.
Het is ons tweede huis en eigenlijk en ik heb geen ervaring met verbouwingen.

We gaan binnenkort onze ideeën die we hebben bespreken met de architect, we hebben wel aardig een idee wat we willen maar ik heb een financiele vraag. Aangezien het best rigoreus is wat we anders willen hebben, hoe kom ik erachter of het ook een financieel verantwoordelijke verandering is?

Stel, ik verbouw voor 1,5 ton, is het huis na de verbouwing dan ook ongeveer 1,5 ton meer waard of bijvoorbeeld maar 50k?

Natuurlijk woon ik zelf in het huis en moet je het zo doen als je zelf wilt, toch zou ik graag op voorhand wel willen uitzoeken of de verbouwing ook voor een equivalente waardevermeerdering zorgt? Ik hoef er geen winst op te maken maar als het geinvesteerde geld zijn waarde behoudt zou wel prettig zijn.

Jurgen
 

Pepjo

  • #2
Dit forum gaat eigenlijk voornamelijk over practische tips bij klussen/verbouwingen. Verder is het zonder alle plannen in te zien natuurlijk onmogelijk een oordeel te vellen.

Wat je wel kunt stellen : verbouwingen in basale dingen ( technische installaties, daken, funderingen, ramen, deuren etc) zie je nooit direct terug in de waarde, omdat dit geacht wordt in goede staat en aanwezig te zijn. Slechts als je een halve ruïne koopt en die bewoonbaar maakt kun je hier op verdienen.

Je echte winst moet je dus uit verbouwingen halen die het huis echt een meerwaarde geven t.o.v. andere, vergelijkbare huizen.

Na deze opmerkingen doe ik hier een slotje op, als je practische vragen hebt ben je altijd welkom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu