Verbouwen oude loods

Rene20

  • #1
Hallo iedereen!

Samen met een grote groep studenten ga ik een oude loods opknappen voor het organiseren van diverse feesten en theaterproducties. Momenteel zitten wij in de voorbereidingsfase waar ik met betrekking tot de waterleidingen op een aantal vragen ben gestuit. Ik hoop dat jullie hier misschien iets nuttigs over kunnen zeggen!

Ik zal eerst even een korte situatieschets geven. Het gaat om een loods met een totaaloppervlak van 4500m2. Het is een totaal lege ruimte waar wij diverse zalen in gaan creeeren. In elke zaal zal een wateraansluiting moeten komen en in sommige zelf meerdere. Bij Evides is een aansluiting aangevraagd met een capaciteit van 7m3 per uur wat voldoende moet zijn. Daarbij komt nog een aparte aansluiting voor de brandslangen. Nu komt dit uiteraard centraal binnen vanwaar het verder verdeeld zal worden. Hier komt enige expertise bij kijken die jullie hopelijk wel hebben en ik niet. Voor wat betreft de druk op de leidingen wil ik zeker weten dat dit voldoende zal zijn. De loods heeft een totale lengte van bijna 80 meter. Mijn idee was om aan beide lange zijden van de loods een soort van centrale leiding te laten en deze af te laten takken naar de diverse zalen, toiletten en dergelijke. Kunnen jullie mij hieroveradviseren wat betreft druk(moet er een extra pomp tussen), is diameter 22mm voldoende voor deze 'centrale leidingen' en vervolgend diamter 15mm naar de toiletten en barren toe.

Tevens de keuze voor kunststof of koper heb ik over nagedacht. Gezien het om een tijdelijke oplossing gaat (na afloop zal de loods gesloopt) worden zijn we erg op zoek naar low-budget oplossing. Kunststof lijkt mij dan ook het goedkoopste.

Hier een foto van de desbetreffende loods.



Uiteraard zal er nog een specialist voor langskomen maar ik wil graag met wat verstand van zaken met deze mensen in gesprek gaan.

Bij voorbaat dank!
 

Fwalraven

  • #2
Asl het met 22 mm binnen komt heeft het geen nut om binnen een grotere diameter te gebruiken.

Op 100 meter heb je iets van 0,1 bar drukverlies, dus een extra pomp zal niet nodig zijn.

Frans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu