Ventilatie oude buitengevel

YvesJ

  • #1
Hallo Allemaal,

Ik ga deze zomer aan een leuke uitdaging beginnen, uitbouwen! 3 x 7 meter uitbouw aan de achterzijde van mijn jaren 60 hoekhuisje waarbij het schuurtje erbij toegevoegd wordt. Een L vorm als het waren van circa 20m2. Heb een hoop ideeën en oplossingen voor interessante uitdagingen. Waar ik alleen nu mee zit en waar ik geen antwoord op heb (gezocht op internet en diverse forums) is wat ik nu moet doen met de buiten gevel & fundering.

Mijn huidige buitenmuur(spouw)wordt de binnenmuur (wordt wel een heel duur geintje anders). Deze wordt tot 3 meter hoog ingesloten door de nieuwe uitbouw. Mijn vragen zijn:

1. De ventilatiegaten voor de kruipruimte & spouw van de huidige buitenmuur zitten nu op circa 20 cm hoogte boven heet de grond. Is het voldoende om een aantal stootvoegen boven de uitbouw (3 meter hoog op de eerste verdieping) open te maken voor ventilatie voor de spouwmuur? en wordt de kruipruimte dan ook (genoeg)geventileerd?
Of adviseren jullie een kruipruimte te maken onder de aanbouw en deze met de bestaande kruipruimte te koppelen voor ventilatie door enkele enkele voegen te verwijderen onder vloerniveau?

2. Het grote raam wordt de doorgang naar de uitbouw. Hieronder zit nu de verwarming. Ik speel met het idee om hier een convectorput van te maken zodat het oude gedeelte en de nieuwbouw verwarmt worden. Heeft dit zin of is dit nutteloos door de kouval van de nieuwe raamkozijnen.

3. Moet ik de buitenkant van de huidige buitenmuur nog behandelen i.v.m. ventilatie. de muur is nog 3 meter boven de uitbouw blootgesteld aan het weer. ik ben dus best bang voor vochtplekken. Tips?

Nou, dat was het weer ':wink:' Ik hoop dat jullie me kunnen helpen of tips kunnen geven.

Alvast bedankt allemaal.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Begin eerst eens met het bepalen wat voor fundering eronder komt. Dat bepaald al of een kruipruimte mogelijk is. Maak een tekening van de aanbouw. Haal er een deskundige bij als je dit niet zelf kan.

Ik ben geen fan van een convectorput. Investeer in betere kozijnen en glas, en evt. vloerverwarming. In de nieuwe uitbouw kan je ook radiatoren ophangen. Als je toch een convectorput wil, doe hem dan onder de nieuwe ramen. Dus niet op de genoemde plek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu