Vensterbank ideeën nodig

Karen en wouter

  • #1
Hoi Hoi,

ik ben op op zoek naar ideeën voor vensterbanken. We willen graag nieuwe vensterbanken van hout of ander "stoer" materiaal.
We hebben 1 raam van 2.30mtr breed die op ongeveer 40cm. van de grond begint.
De andere kant van de kamer is een erker waar ik ook een mooie vensterbank wil.
Het idee is dat de vensterbanken ook gebruikt kunnen worden als zitgedeelte maar ook als teken/knutsel gedeelte waar onze kleine man dan kan gaan zitten knutselen.
Heeft er iemand ideeën?
 

Kees61

  • #2
Je kunt er wat (boeken) kastjes onder zetten zodat je steun hebt als er mensen op gaan zitten.

Laten zagen bij een houthandel? Eigenlijk moet je het ter plaatste op maat maken om het precies te laten passen. In ieder geval een mal maken, ook voor jezelf. Misschien zijn er houthandels die het dan precies op maat kunnen maken, maar ik heb daar geen ervaring mee.

De bladen in de erker moet je met een vals verstek tegen elkaar zetten. Je kunt er bladverbinders bij gebruiken en een veer om ze netjes te koppelen.

Ik kan ook niet in je portemonnaie kijken.
Je kunt bladen kopen van spaanplaat met hpl, van diverse merken. Met een ronde kant er al aan, of een flens. Maar als je echt hout wilt dan kan je bamboe plaat nemen, wat je bijvoorbeeld in de hardwax kunt afwerken. Of zoek eens naar vl-massief, dat zijn bladen van allemaal latjes gemaakt en in allerlei houtsoorten te koop. Of misschien vind je gewoon multiplex wel mooi.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Misschien een brede radiator ombouw maken(indien u cv heeft).Of als een kast fungeren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zit er een radiator onder het raam ?

Zo ja dan is het geen beste plek om een kind hier voor te zetten i.v.m. de warme/hete lucht die onder de plank of vensterbank vandaan komt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Wij hebben hier venterbanken van marmer maar wel met ongeveer de zelfde eisen naar de steenhouwer gegaan.
Voor de stevigheid hebben we de oude vensterbank laten zitten (tegels) goed uitgevlakt en hier de nieuwe bredere van 42 cm weer opgelegd.
Op zich was het geen eenvoudig werk, want til maar eens een marmeren vensterbank op van 3m lang 42 cm breed en 25mm dik.
Het optillen was wel zwaar maar op zich nog niet zo'n heel groot probleem, het moeilijkste was om ze daarna in een keer goed plat neer te leggen in de lijm zonder dat ze braken, want als zo'n gewicht eenmaal in de lijm ligt vastgezogen dan krijg je hem er niet weer uit.

Wij waren bang voor vlekken omdat marmer van nature poreus is, maar deze vensterbanken zijn geimpregneerd en daarna gepolijst.
Als er nu een keer tijdens het planten water geven wat water en grond op de venterbank komt blijft dit er gewoon op liggen en is het eenvoudig weg te vegen zonder dat er vlekken ontstaan.
Verder is het zo hard dat er nauwelijks krassen van speelgoed ed. ontstaan en door het impregneer middel kunnen viltstiften ed. geen kwaad want een streep wordt direct een lijn met allemaal kleine bolletjes inkt wat zo weer op te nemen is.

Nadeel zijn wel de totale kosten van het geheel, maar het behoudt uiteindelijk wel zijn waarde.

suc6

Gerrit Bakker
 

Karen en wouter

  • #6
Dankjewel voor al jullie reacties!! Ik neem alles mee in onze overwegingen. Ook idd het gegeven dat er een verwarming onder het raam zit waar wij onze kleine man aan wilden laten knutselen!! mmm eens kijken wat we ervan kunnen maken!
 

Jelcos

  • #7
Er zijn ook vensterbanken in de handel met een HPL bovenlaag, zoals je ook de keukenbladen hebt. Marmer lijkt me een duur alternatief.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu