Velux lekt door condens

Mathijs80

  • #1
Goedemiddag,

Na veel gezocht te hebben op het forum heb ik toch nog een vraag.
Wij hebben 4 velux dakramen in het dak liggen die per 2 gekoppeld zijn met gootstukken. Nu zie ik tot mijn verbazing gisteren ochtend dat het stucwerk vochtig is en dat de aftimmering van de dakramen in een hoekje bol staat (mdf), voor dat alles afgetimmerd was hebben we een aantal flinke regenbuien gehad zonder lekkage dus het moest haast condens zijn, ik het net geschilderde hout werk er weer afgesloopt en zie dat de stalen goten echt zeiknat zijn van de condens wat natuurlijk niet te voor komen is met dit weer denk ik, maar hoe kan ik nou voorkomen dat het bij me hout en stuucwerk komt???

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Mvg Mathijs.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is condens.
Die koude zones isoleren en een dampremmende laag.
*wgb*
 

Mathijs80

  • #3
WGB bedankt voor je antwoord maar kan je wat uitleg geven wat je precies bedoelt , dus bv isoleren met perschuim of met glaswol...???
 

Mathijs80

  • #4
Na lang zoeken op internet heb ik dan toch de oplossing gevonden en dat op de site van velux zelf, er zullen waterkerende mancheten gemonteerd moeten worden, hier overheen vallen dan weer de stalen gootstukken en dan voeren de waterkerende mancheten het condenswater af.

Ik hoop dat andere mensen hier ook mee geholpen zijn, als u het zoekt tik dan op google velux bfx in en neem de bovenste tread.
 

Mathijs80

  • #5
Mag wat mij betreft een slotje op dit topic.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu