VCW NL 184 XE probleem nog niet opgelost

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zit nog steeds met het probleem dat het warm water verdwijnt na ongeveer 5 minuten douchen. De ketel is dan ook uitgeslagen.
De watertoevoer wordt op dat moment ook iets lager.
Heb er al iemand bij gehad maar we komen er niet uit.
Het gebeurt bij alle kranen dus niet alleen bij de douche.

Iemand nog een oplossing ??

Het volgende is al gecontroleerd:
waterhuis, driewegklep, omschakelventiel en alle leidingen zijn al schoongenaakt. Waterhoeveelheid was goed en temp. ook.
Met de verwarming gaat alles goed, de ketel slaat daar ook na een paar minuten verwarmen uit maar dan staat de temp. ook op 80 graden en pompt de ketel gewoon. Paar minuten later springt ie weer aan enz.
Weet niet of dit zo hoort maar het lijkt me wel logisch dat ie eerst al het warme water gaat rondpompt en als dat te koud wordt weer gaat verwarmen.
Maar wat ik zo raar vind is dat het probleem zo regelmatig is, d.w.z. vrijwel precies na 4 tot 5 minuten douchen. Dus niet de ene keer na 10 minuten en de andere keer al naar een minuut ofzo.

De printplaat werd nog wel genoemd maar zou het probleem dan niet op meerdere punten naar voren moeten komen en zou het dan niet altijd foute boel zijn ?. Dus meteen als ik ga douchen.
Ik zie drie printplaten zitten als ik het vierkante grijze kastje losschroef, welke print zou dan de veroorzaker kunnen zijn ?

Op het moment dat de ketel is afgeslagen (zwarte knopje is niet uit hoor, dus hoeft niet ingedrukt te worden) krijg ik ook op geen enkele kraan warm water. Als ik de hoofdschakelaar snel uit/aan doe dan doet alles het weer (voor 5 min.) Ook als ik een half uur wacht ofzo en probeer weer warm water te vragen doet ie het vaak ook weer.

Iemand nog een idee ?? wordt er gek van!! :x
Rookgasafvoer is ook nog ter sprake gekomen, is dat mogelijk ??


Vorige topic, Vaillant vcw NL 184 XE warm water valt weg na +/- 5 min. over deze ketel. Mod.
 
Volgens mij is het de TTB de oorzaak,u heeft een open toestel.

Als u kijk naast de rookgas afvoer,bij trekonderbreker zit daar waarschijnlijk een weerstand zogenaamd de rookgas beveiliging.
 
Bij WW brand die vollast,en bij verwarming regelt die terug op de ketel thermostaat.
 
Bij mij was het de voorprint waar de schakelaars ook op zitten.
En als ik ging douchen of keuken kraan gebruiken naar zo`n 5 minuten ging ketel uit.
had toen vaillant gebeld en advies gevraagd.
Zij zeiden kon van alles wezen ik heb pomp ook vervangen was het ook niet,ttb vervangen,ntc vervangen alle stuurleidingen schoon gemaakt en net wat jij zei werd er gek van toen heb ik voor print ver vangen toen was het over.
maar ja ieder ketel is niet gelijk in zijn kuren ik heb er van geleerd ben maar in onderhoud fonds gegaan.
 
Volgens mij hebben je gelijk Utreg !
Ik kwam een stuk tekst tegen op internet

Hierin staat: Bij terugslag schakelt het toestel binnen 2 minuten uit, het automatisch inschakelen zal na 15 a 20 minuten vanzelf plaatsvinden.
Door het weer uitschakelen en inschakelen kan het toestel zonder vertraging weer in bedrijf worden genomen.

Ik getest bij de verwarming, en jahoor na zo'n 2,5 minuten schakelt de ketel uit terwijl de kamer uiteraard lang de temp nog niet heeft bereikt (ingesteld op 25 om te testen).
En na 15 minuten schakelt de ketel inderdaad automatisch weer in zoals ik al schreef !!
Dus ik denk dat het probleem bekend is.

Maar is het de TTB of is de afvoer geblokkeerd ???
Is dit te testen ?
 
Heb net de kennis weer gesproken, hij geeft toch eerder de NTC of regelprint de schuld, gaan we volgende week testen.
Dacht ik het eindelijk gevonden te hebben.........
De ketel slaat volgens hem gewoon af op de temperatuur en gaat niet moduleren. Het klopt misschien wel omdat de ketel na een paar minuutjes al opnieuw inschakelt en niet pas na een kwartier wat je dus zou verwachten bij de ttb.

Jullie visie ??
 
Je kan de ttb even kort sluiten door de draaden van de ttb aan elkaar te verbinden.
Probeer het dan nog eens blijft het toestel door draaien dan weet je dat de ttb vervangen moet worden.
Maar volgens mij word het toestel geblokeerd op het moment dat je ttb in werking treed en komt hij na een tijd niet in bedrujf maar moet je hem echt reseten.
Maar weet dat niet zeker.

Wat je ook even kan proberen om te kijken of je geen rook terug slag hebt is het toestel te laten branden pak een spiegeltje en hou deze bij je trek onder breker als je spiegel beslaat heb je last van rook terug slag dan treed de ttb in werking en slaat het toestel af.
 
Het spiegeltje is inderdaad al gedaan en beslaat niet.
Heb gelezen dat de blokkering na ongeveer 15 minuten wordt opgeheven maar omdat de ketel al na een paar minuten weer aanslaat zal het waarschijnlijk de ttb niet zijn nee.
Dinsdag gaan we de ntc vervangen en als dat niet werkt de regelprint. Nu maar duimen dat we het vinden.
 
PetervdDungen schreef:
Met de verwarming gaat alles goed, de ketel slaat daar ook na een paar minuten verwarmen uit maar dan staat de temp. ook op 80 graden en pompt de ketel gewoon. Paar minuten later springt ie weer aan enz.

Kan de ketel z'n warmte wel kwijt ?
Ik vind het erg snel dat een vcw al na een paar minuten op 80 graden staat, ik vermoed dat de maximaal thermostaat inspringt.
 
Nee hier hebben we wel goed op gelet, ook geen geborrel ofzo en alle radiatoren worden overal warm.
Maar het verhaal van warmteafgifte is wel eerder te sprake gekomen inderdaad, alleen geen idee waar dit in zit eigenlijk.
 
Zit er op de pomp een regelaar voor verschillende snelheden, zo ja, probeer dan eens de hoogste stand, stand 3.
Maakt de pomp lawaai ?
 
De pomp maakt geen lawaai, het is een type VP5-ZE
Weet niet of er verschillende standen op zitten, kun je jij dat nagaan aan de hand van het type ?
 
Nee, ik heb geen documentatie van deze ketel.
Op het aansluitkastje zit in dat geval een klein schakelaartje dat te verdraaien is naar verschillende standen.
 
Wat ik zo raar vind is dat als ik de knop op 5 zet, de ketel ook maar heel even brandt en uitgaat wanneer de 50 graden is bereikt, hij zou toch langzaam door moeten branden op 50 graden ??? en niet meteen uitgaan.
Hetzelfde geldt uiteraard voor andere standen.

Ik zal even kijken naar die standen.
 
Wanneer u voldoende radiatoren volledig open heeft staan (minimaal 3), kan het niet zo wezen dat de ketel temperatuur binnen een paar minuten al op de 80 graden zit.

Ik houd het ook bij een slecht functionerende pomp, deze zal waarschijnlijk te zwaar draaien, of de condensator van de pomp kan stuk zijn.

De pomp is door te meten met een multimeter (in bezit van elke monteur)........ druk de meter bij de 1e draad van de condensator in en bij de nul, daarna bij de 1e draad van de condensator en de fase, daarna hetzelfde doen bij de andere draad van de condensator, minstens 1 van deze metingen moet boven de 320 volt wisselspanning liggen.

Je kan ook de meter in de serie met de fase draad op de pomp zetten en de stroom (Ampere) meten, vergelijk deze waarde met wat er op de voorzijde van de pomp staat, deze moeten gelijk zijn.

groet
 
We zullen ons eens hierop gaan richten, de ketel bereikt binnen 1 minuut de 80 graden en slaat dan af, na ongeveer 5 minuten slaat ie weer aan om weer voor een minuut ofzo te branden.
Radiatoren staan goed open.
Kan de pomp ook het afslaan van de ketel tijdens het douchen verklaren ?
 
Tijdens het douchen draait de pomp ook, dus dat is goed mogelijk.

Wanneer u de cv aanzet, wordt de aanvoerleiding onder de ketel dan direct bloedheet?? en de retour leiding blijft deze koud, of warmt deze gelijk mee??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan