Vastleggen huis-gegevens in bestand

Klu(n)sje

  • #1
Je ziet ze wel eens: boekwerken die als een soort logboek voor je huis dienen. Waarin je allerlei zaken kunt vastleggen met betrekking tot de inrichting van je huis: afmetingen, gebruikte materialen, gegevens mbt huishoudelijke apparaten, enz.

Ik zoek iets dergelijks maar dan niet als boek maar als computerbestand. Een programma waarmee je dat soort informatie in een bestand vastlegt.

Iemand enig idee of zoiets bestaat en/of waar dat te vinden is?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Word?open office writer?
 

Klu(n)sje

  • #3
Ik begrijp dat ik het ook allemaal als 'losse' tekst zou kunnen opschrijven,
maar ik zoek eigenlijk een kant-en-klare applicatie waar ik dingen in kan invullen.

En waarom?
Omdat ik verwacht dat als zoiets bestaat, er dan ook extra functionaliteiten in zitten
bijvoorbeeld op het gebied van uitvoer (lijstjes of mooie grafische overzichten) of bijvoorbeeld een mogelijkheid om ruimtes op schaal in te tekenen.

Ach, misschien breng ik wel iemand op een idee.....
 

Droid

  • #4
Dan kom je bij Access terecht. Zelf een database ontwerpen. Uitvoer van formulieren kan dan op welke manier je maar wilt.

Denk niet dat er standaard software voor is.
 

Tfro71

  • #5
Hier is wel software voor maar kom je al snel in dure software terecht waar dit soort combinaties te maken zijn. Zijn ook niet voor de particuliere markt bedoeld maar voor zakelijk gebruik. Ook niet echt gebruiksvriendelijk.

Voor je eigen huis volstaat toch vaak gewoon een bakje met bonnen dus dat is niet echt een interessante doelgroep voor dit soort softwarebedrijven.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik heb thuis een multomap met insteekmappen die daarvoor bedoeld is. Werkt nog niet echt omdat ik de spullen er niet meteen instop.

Iedereen zou gegevens moeten bijhouden, dat scheelt een hoop werk en moeite (en vragen hier :) ). Ook kan dan een energielabel wat nauwkeuriger bepaald worden. Dus een kantenklare oplossing zou mooi zijn.

Misschien een gat in de markt?
 

Lichtpunt

  • #7
Via het invullen van "logboek maken" op google kwam ik ook diverse ideeën tegen.
 

Droid

  • #8
IJkenhout schreef:
Iedereen zou gegevens moeten bijhouden, dat scheelt een hoop werk en moeite (en vragen hier :) ).
En wat moet ik dan met al mijn vrije tijd doen....?
 

Gamecat

  • #9
Als je geen haast hebt, kan ik wel wat in elkaar zetten (Ik ben software ontwikkelaar.). Maar dan moet ik wel veel meer weten van wat je nodig hebt.

Ik neem aan dat het op windows moet draaien. Met een locale database (dus geen web applicatie). Maar stuur even een persoonlijk bericht met de eisen, dan kijken we wel wat mogelijk is.

Het hangt even van de hoeveelheid functionaliteit af die je wenst. Maar anders doet een goede fles wijn of (echt) bier wonderen.

Groeten
GC
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu