Vaillant MAG Turbo 250/9W springt uit.

GKlus

  • #1
Beste forumleden,

we hebben een Vaillant MAG Turbo 250/9W die in een keukenkast geïnstalleerd zit. Het probleem dat we sinds kort hebben is dat bij het tappen van warm water de brander mooi aanspringt, maar na zo'n 10 sec. vanzelf weer uitspringt met een duidelijk hoorbare tik (ik denk de beveiliging).

Wanneer ik de geiser weer opnieuw in bedrijf stel volgens de handleiding (koudwaterkraan uit; uitstand; onsteekstand 30 sec. wachten; ontsteken; in bedrijf stand; koudwaterkraan aan) dan zie ik weer hetzelfde fenomeen bij het tappen van warm water.

De waakvlam brandt mooi rustig blauw en de brander ook voor zolang die brandt. Afvoer is een 110 pijp die meteen een 90 graden bocht maakt en na 40 cm uitmondt in de buitenlucht. De warmteregelkraan staat op de warmste stand. Het variëren van de instelling van de warmeteregelkraan verandert niets aan het probleem.

Nu las ik in een ander topic https://www.klusidee.nl/Forum/topic/probleem-met-vaillant-mag-turbo-250-7-atw.9913/ dat de gasafvoer wel eens het probleem kan zijn, maar hier is niets aan veranderd. Enig idee wat ons probleem kan zijn en hoe we dit oplossen?

Alvast bedankt!

Geert
 

Klorissa

  • #2
Bij deze geiser is in dit geval meestal de vaanschakelaar het probleem.De microschakelaar met wat contactspray inspuiten wil dan nog wel eens helpen.Of anders de vaanschakelaar vervangen.Om er zeker van te zijn dat de vaanschakelaar defect is kun je hem doormeten moet o ohm zijn.Als je de voorplaat losschroeft zie je hem rechts bovenin zitten.Als je nu de geiser op ww laat branden gaat de ventilator draaien en daarna moet de vaanschakelaar in komen en als je hem dan weer uit doet gaat hij terug,vaak gaat het dan mis en meet hij geen ruststand en klik de waakvlam is uit.Als dit allemaal prima werkt moet je het in het thermokoppel circuit zoeken. Succes
 

GKlus

  • #3
Hoi Klorissa,

Bedankt voor je snelle antwoord. Ik ga het zometeen nameten en dan post ik mijn bevindingen hier.

Groet Geert
 

GKlus

  • #4
Ik heb de vaanschakelaar doorgemeten en hij is netjes 0 Ohm. Deze is dus blijkbaar niet stuk.

Wanneer ik nu met de geiserbehuizing en de stormkap buiten eraf warm water tap blijft hij wel gewoon mooi branden... en de waakvlam blijft aan na het sluiten van de warmwatertap. Het lijkt nu dus te werken :) maar wat dan het probleem is/was? Toch iets met de aan-/afvoer van de lucht? Deze heb ik nagekeken en lijken niet verstopt.

Voor de zekerheid heb ik nu nog de vaanschakelaar ingespoten met contactspray. Ik ga nu langzaam alles terug monteren en testen of ie nog blijft functioneren.

Keep you posted maar alle suggesties zijn meer dan welkom. We willen natuurlijk weer snel kunnen douchen :cool:
 

GKlus

  • #5
Alles is gemonteerd en hij doet het nog. We kunnen weer douchen!!!!

:D
 

Klorissa

  • #6
Hopen dat dit zo blijft
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu