Vaillant geiser blijft branden membraam vervanging

Toontjuh

  • #1
Vorige week is na het warmwater tappen de geiser blijven branden (niet helemaal voluit). Er kwam even later stoom uit waarna de kraan is aangezet en met veel gemor en gekreun er een dot stoom uit kwam (dat ook nog eens het plastic slangetje onder de geiser deed knappen).

Hij doet dit nu regelmatig, dus iedere keer na het warmwater tappen gaat de geiser helemaal uit.

Nu is mij verteld dat dit weleens het membraam kon zijn dat na warmwater tappen niet helemaal meer terugkomt waardoor de geiser een beetje blijft branden. Ik wil dat het veilig is maar aangezien ik in dit pand zeer tijdelijk woon wil ik er ook geen klauwen geld aan uitgeven. (het is een slooppand waar de woningbouw niks meer aandoet, geiser is eigendom zonder onderhoudscontract, dus daar is bewoner zelf voor verantwoordelijk).

Mijn vraag is nu is een membraam vervanging voor een redelijk ervaren klusser zoals ik goed te doen of kan ik toch maar beter een installateur laten komen.
 

Jacovrie

  • #2
Op zich is het beter, wanneer u geen verstand van geisers heeft, hiervoor een deskundige in te schakelen. Vooral wanneer deze het defect vertoond zoals door u aangegeven. Er is mijns inziens meer aan de hand dan het membraam.

Bovenop het waterhuis zit een moer waardoor de stift gaat die de gasklep bediend. Het kan zijn dat de stift in de moer blijft hangen. Moer moet dan verangen worden. Daarnaast zit onderin het waterhuis een veer, ook deze kan defect zijn.

Wanneer de geiser niet het nodige onderhoud heeft gehad, kan ook kalk in de warmtewisselaar een probleem vormen. Een deskundige kan dit alles bij inspectie constateren en de juiste diagnose stellen.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #3
Doorbranden van een geiser wordt vaak veroorzaakt door "langzaam ontstekings ventiel". Maar in uw geval (slooppand) zal de oorzaak ongetwijfeld een "dode" warmwaterleiding zijn, dus een leiding die afgedopt is, hier zit geen water maar een luchtbel. Deze werkt als een veer, waardoor de geiser niet direct uitgaat. Probeer dit soort leidingen te ontluchten.

Ook kan het zijn dat aan een warmwaterkraan een lange slang is bevestigd met aan het einde een spuit-pistool, kraan dus los en pistool dicht - slang vormt hier ook een soort veer (ballon) waardoor een geiser door blijft branden (zoek dit dode stuk op!) of zet deze laatste kraan dicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu