Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 geluid van water gekletter

Ed#10

  • #1
Hallo,

Ik lees al heel lang mee op dit forum, maar heb nu toch echt even de hulp nodig van specialisten.

2 weken geleden heb ik een nieuwe Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5 geïnstalleerd inclusief de calorMatic 370. Ging allemaal prima en de ketel draait als een beest.

Er is echter 1 ding wat me opvalt en waarvoor ik jullie hulp vraag. Als er namelijk warmwater vraag is dan hoor ik een watergekletter in de platenwisselaar. Het lijkt net het gekletter van een waterval (dus geen kook geluiden of het geluid van een waterkoker...een hard gekletter van stromend water). Je merkt niets tijdens het gebruik van het warme water (is gewoon heet). Ook is er geen verschil of je nu de kraan voluit open zet of maar een beetje (gekletter blijft hetzelfde).

CV ketel is netjes op druk (2.0 bar) en ontlucht (auto ontluchtingsventiel staat open). Al meerdere keren de ontluchtingscyclus doorgelopen, via het menu (en tevens de warmwater ontlucht..deze mogelijkheid zit erop maar wat er dan precies gebeurt....? Alle instelling gecontroleerd (modus comfort aan of uit maakt ook niet uit). CV werkt prima en de cv aanvoer leiding veranderd ook niet van temperatuur bij een volle warmwater vraag (behalve dan als je de kraan dicht doet. Het lijkt dan net of de ketel het restant van het warme water in de cv leiding kiepert (je hoort dan ook de 3 weg klep van stand veranderen). Aanvoer temp staat op de standaard instelling 58gr (tijdens warmte vraag loopt dit op naar 62gr). Na het dicht doen van een warmwaterkraan klettert het nog lekker even door totdat de rust weer is teruggekeerd.

Nu las ik een review over deze ketel dat hij zo stil is. Ja, tijdens het gebruik van de cv ben ik het hier mee eens. Maar niet bij het gebruik van het warme water (ondanks de goed geïsoleerde behuizing van de ketel). Nou is het ook weer niet zo dat het een gigantische herrie geeft alleen had ik dit geluid niet bij mijn oude VR ketel (vandaar dat het nu opvalt).

Mijn vraag is simpel: hoort dit geluid bij afname warm water bij dit type ketel? Als het niet hoort te zijn zijn er dan nog mogelijkheden voor mij om te controleren? Wellicht instellingen veranderen of is de wisselaar niet lekker (gaat hier wel om een splinternieuwe ketel!)

Alvast bedankt voor de reacties!
 

Ed#10

  • #2
Is er echt niemand die mij kan vertellen of het normaal is dat tijdens warmwatervraag de platenwisselaar zo'n herrie maakt? Het geluid is dusdanig dat in de kamer onder de cv ketel de resonatie doorklinkt in de cv leiding :(

Los van dit type ketel dan...hoor je bij een HR ketel de platenwisselaar tijdens warm water afname?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Nee hoort niet, kan je echter ook niet vertellen wat het is.

Maar wat dacht je van 2 jaar fabrieks garantie.
Schakel Vaillant in.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Niet toevallig koud en warmwater verwisseld aan de ketel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu