Vaillant combiketel na ongeveer 30seconden het water koud

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,

Bij het tappen van warmwater wordt na ongeveer 30seconden het water koud en gaan de branders uit. Vaillant combiketel
Even de kraan dicht en e.e.a. herhaald zich.

Wat kan het probleem veroorzaken?

vriendelijke groet,
marius
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Als één van de monteurs hierover een antwoord wil kunnen geven zal hij het typenummer van de ketel moeten weten. Bij mijn ketel Vaillant VCW182 (van 1991) heb ik een aantal keer dergelijke problemen gehad, waarbij de ketel meteen, of na enige tijd stopte, of alleen laag wou branden. oorzaken waren oa: - een defecte drukverschilschakelaar (die bepaalt of er wel lucht toegevoerd wordt met de ventilator), - een defecte membraampomp (jaagt de lucht aan voor hoog branden) en/of een losgeschoten slang van de membraampomp. Vooral dat laatste, een losgeschoten slang van de mebraampomp, kan voorkomen als je in de buurt van de ketel hebt geklust en is vrij gemakkelijk zelf weer te herstellen. voor de overige problemen heb je meestal een cv installateur nodig...
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste Kluskees,

Bedankt voor de reactie Het is een VCW240XE Er zit geen ventilator in dit type, het is een opensysteem.

vriemdelijke groet.
marius.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
In mijn gekopieerde "storingssleutel" komen stukjes over de VCW 240 E voor, echter niet voldoende, omdat ik alleen gegevens over mijn eigen ketel heb gekopieerd destijds.

Wat ik me kan herinneren een keer te hebben gehad wat ongeveer hetzelfde effect had als bij jou, is dat de afvoer niet goed aangesloten zat op de ketel. Bij mij zat ie scheef, maar een verstopte of lekkende afvoer is beveiligd en zou jouw probleem kunnen veroorzaken, maar ook heel veel anders natuurlijk.

De storingssleutel geeft helaas voornamelijk oorzaken van warmwaterstoring aan wanneer er helemaal geen warmwater komt of de ketel in storing gaat, niet dat hij na 30 sec weer uit gaat. Vraag: doet het gewone cv gedeelte het wel? Want dan zou het kunnen zijn dat het watergedeelte (het omschakelventiel) de oorzaak is. Die zorgt dat de ketel "weet" dat je warmwater tapt. Als je dus cv aan zet én warm water tapt tegelijk, moet de warmwatervoorziening voor gaan.

Blijft de ketel branden, maar je hebt geen warm water, dan werkt dat omschakelgedeelte niet. Zover gaat mijn kennis, ik ben geen cv-monteur. Zo'n storingssleutel is wel erg handig, maar vaillant heeft zijn documentatie helaas verborgen zitten achter inlognaam en password voor installateurs, niet bij te komen dus. Je zou eens kunnen informeren bij je installateur of je de storingssleutel mag lenen om te kopieren.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Het is ook mogelijk dat het membraan in het watergedeelte gescheurd is. Het lijkt niet op een probleem in de rookgasafvoer, anders zou bij het sluiten en opnieuw direct openen van de kraan de ketel niet gaan branden. Er zit nl een veiligheidstijd ingebouwd. Druk tijdens het tappen eens de microschakelaar in, blijft de ketel dan wel branden? Controleer: Membraan in het watergedeelte. Omschakelventiel (incl. microschakelaar) boven watergedeelte Voorkeurklep rechts onder in de ketel, die moet helemaal één kant op lopen Controleer ook de microschakelaars op de voorkeurklep Controleer of er geen water in de microschakelaar boven het watergedeelte zit Controleer de waterdruk, dir moet hoog genoeg zijn (hoofdkraan helemaal open??) Als dit allemaal niet voldoende is dan kan er een probleem zijn in een mengkraan, vooral een thermostaatkraan. De kraan kan koud water doorlekken van het warm- naar koudwatergedeelte. Als dat zo is dan wordt er niet voldoende druk opgebouwd over het membraan in het watergedeelte. Electroniva kan ook een probleem geven, oplossen daarvan is veel moeilijker te localiseren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu