Vacuum trekken riool ondanks combisifon

Lauran S

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een groot probleem bij het doorspoelen van het toilet waarbij er een vacuüm ontstaat en mijn sifon van het wasbakje word leeggetrokken. Het leek er zelfs al op dat er een verstopping aan zat te komen omdat de pot ook langzamer leeg liep en er eerst geborrel klonk en daarna alsnog het wasbakje leegtrok.

Dankzij jullie site heb ik nu een combisifon gemonteerd (met interne beluchter) maar het probleem is niet verholpen. Het leegtrekken van het sifon gebeurt alleen als het waterniveau erin laag is maar wat me opvalt is dat het toilet langzaam wegloopt. Als ik de onderzijde van het sifon eraf haalt dan trekt de wc wel krachtig door.

Van diverse kanten heb ik vernomen dat het niet verstandig is om in de kruipruimte een beluchter te plaatsen. Nu heb ik een gemengd riool (regenwater en riool komen samen in 1 buis) en vraag me nu af of het verstandig is om op de regenpijp een beluchter te zetten. Effectief zit de regenpijp op ongeveer 1,5 meter afstand van de riool buis maar onder de grond kan dit anders zijn.

Ik verneem graag jullie meningen en eventuele andere oplossingen.

Gr.

Lauran
 

Sewerboy

  • #2
Lijkt op een verstopping. Is dit probleem er altijd al geweest of is dit plotseling, na jaren goed te zijn gegaan, ineens verschenen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Is de ontspanning naar het dak wel open

want je zei
Als ik de onderzijde van het sifon eraf haalt dan trekt de wc wel krachtig door.

dus toch meer een luchtkwestie
 

Lauran S

  • #4
Ik woon hier al 13 jaar. In het eerste jaar hebben we 2 verstoppingen gehad maar dit is opgelost door het plaatsen van een beluchting in de keuken. Ongeveer 6 jaar geleden hebben we een zwevend toilet geplaatst en is de afvoer van het wastafeltje in de muur verwerkt allebij met bochtenwerk.

Vorig jaar heb ik weer een verstopping gehad vandaar dat ik er bedachtzaam op was. Het was toen in de regenperiode ontstaan en wij wonen bijna op het laagste punt van de straat dus dachten we dat het daaraan lag. Echter mijn buren hebben mijn probleem weer niet.

Ter info: Het beluchtingskanaal door het dak is gewoon aanwezig maar zit wel heel ver weg van de betreffende rioolbuis. De rioolbuis komt pas samen met de hoofdbuis in de voortuin.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
beluchtingskanaal door het dak is gewoon aanwezig maar zit wel heel ver weg van de betreffende rioolbuis

Dat maakt niks uit maar is wel van veel belang dat dit open is.

Hemelwater afvoeren hebben vaak een sifon in de grond dus een beluchter helpt daar niet.

Ook kan je evt met camera inspectie gehele leiding nazien, want kunnen ook bv boomwortels, of stuikwortels in het riool bevinden
 

Lauran S

  • #6
Je geeft aan dat de mogelijkheid aanwezig is dat er boomwortels of struikwortels in kunnen zitten. Nu staat er een stevige bloesem in de voortuin die precies bovenop de rioolbuis staat. Maar uit een eerdere verstopping bleek dat mijn riool op meer dan 90 cm diepte ligt. Zou zo'n bloesem op die diepte zulke sterke wortels hebben dat ze in de rioolbuis kunnen komen. Mocht voorgaand waar zijn, zou ik dan theoretisch al niet veel eerder een verstopping moeten hebben gehad ?

Ik zal zeker die camera-inspectie serieus gaan overwegen.

Je geeft aan dat een beluchter op de hemelwaterbuis geen optie is. Maar is het ook mogelijk om een bijpass te maken van de rioolbuis bij de wc naar de hoofdbuis in het midden van mijn woonhuis onder de kruipruimte. Hiermee is de beluchting opgelost en bij een verstopping hevelt het water over naar de hoofdbuis, dus geen gevaar dat het in mijn kruipruimte vrijkomt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Boom wortels is raar spul zitten gerust op 1m en zo gauw als 1 klein worteltje een scheurtje in een gres pijp vind dan kruipt deze hier in omdat hier water is om te groeien

voorbeeld gres


aansluiting in een pvc (dit is een totale verstopping ontdekt met camera werk)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu