Vacuum afvoeren, standpijp probleem?

Postm123

  • #1
Hallo,

mijn doucheputje trekt vaak leeg en een andere afvoer borrelt. Na vergelijkbare vragen op dit forum gelezen te hebben heb ik mogelijke verklaringen gevonden maar ik kom er nog niet helemaal uit. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen dit op te lossen.

De situatie is zo:

Bovenste verdieping jaren 50 appartement. Een standpijp waarop keuken en badkamer samen uitkomen. Diameter buizen 28(?)mm. Zie tekening (bovenaanzicht).

- Leeg laten lopen van om het even welke afvoer resulteert in vacuüm van doucheputje en geborrel van wasmachine sifon, die na meerdere keren ook droogvalt.
- Zelfs het ineens leeg laten lopen van de badkamer wastafel heeft dit resultaat, terwijl die hogerop bij de standpijp komt en niet de afvoer deelt met keuken of doucheput.
- Vermoeden dat afpompen wasmachine van onderburen ook mijn doucheput vacuüm trekt.

Ik denk zelf dat dit komt doordat de standpijp niet goed belucht. Recentelijk is het dak vernieuwd en als ik het kapje van de standpijp er af haal zie ik na 30 cm de dakbedekking (bitumen) zitten, alsof ze over de standpijpen heen het bitumen hebben gelegd, daarna pijpjes met kappen erop en vergeten het bitumen door te steken oid, maar dan snap ik niet hoe ze de pijpjes bevestigd zouden hebben.

Iemand een idee? Alvast bedankt voor de hulp!

W.

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u door de pijpen bitumen ziet dan de dakdekker terug laten komen om het op te lossen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu