Vaatwasser Zanussi ZTI 6865 geen programmakeuze mogelijk

Bobaarlo

  • #1
Hoi!

Onze vaatwasser ZTI 6865 PNC 911847002 heeft vanaf vanavond ineens het volgende probleem:

Kan het apparaat gewoon inschakelen met netschakelaar, LEDs branden gewoon (ook die van zout-op brandt rood) maar ik kan geen programma kiezen.....uiteraard start het apparaat ook niet als ik hem dicht maak.

Deur gedemonteerd maar geen zichtbare afwijkingen aan de bekabeling of schakelaars. Deurcontact funktioneert, netschakelaar ook. Het Itronickastje is open geweest maar geen zichtbare dingen dus. Alles LIJKT goed maar werkt dus niet...... iemand een goeie tip?

Alvast bedankt

Ruud
 

Pepjo

  • #2
Heeft het aparaat ook een merk-naam ?
Meestal duidt zoiets op een beveiliging die is opgetreden.

Gebruik de zoekfunctie van dit forum eens op "lekkage bodemplaat".
 

Bobaarlo

  • #3
Zanussi dus....en ik dacht nog wel dat ik overal aan had gedacht:)
 

Bobaarlo

  • #4
Bodem op lekkage gecontroleerd, kurkdroog. Microswitch handmatig bediend maar zonder resultaat. Kan de waterstop een melding terugsturen zodat het apparaat blokkeert?

Kan het een beveiliging zijn omdat het tankje met onthardingszout helemaal leeg is? Lijkt me sterk eerlijk gezegd want de handleiding zegt dat onder een bepaalde waterhardheid géén zout gebruikt hoeft te worden.

Is er een doe-het-zelf manier om het "brein" te testen? Vind het niet erg om een nieuw van ca. 150 euro te moeten kopen maar dan niet voor niets natuurlijk....maarja da's natuurlijk altijd het probleem

Ruud
 

Bobaarlo

  • #5
Hij doet het na een nachtje staan weer als voorheen.... :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu