Vaatwasser Zanussi pompt water niet af

JdM

  • #1
Beste mensen, ik ben nieuw hier op het forum mijn naam is John.
Ik heb een probleem met mijn vaatwasser.

Het is er een van Zanussi typenummer DWS694.
Ik kwam erachter dat de machine het vuile water niet meer afpompt.
Daarop ben ik eens gaan schroeven en tot de ontdekking gekomen dat ik een machine heb met een links/rechts draaiende pomp voor spoelen en afpompen, alles geregeld door een mechanische klok.

Ik ben maar eens gaan trouble-shooten en daarmee ook aan het meten/beredeneren geslagen, maar nu zit ik vast.

Natuurlijk alles goed schoongemaakt, en daarna ben ik gaan meten op de klok en op de motor, in het afpompgedeelte van een wasprogramma komt er spanning van de klok en diezelfde spanning komt aan bij de motor, ook gaat de motor draaien.
Dus die is niet kapot.

Enkel pompt de motor het water niet naar de uitgang, maar richting het spoelgedeelte, maar dan met 3 keer meer kracht dan de grootste kracht uit het normale wasprogramma (fijn voor als je vaat HEEL erg vuil is, maar dan ben ik nog niet van dat vuile water af :P ).

Wat zou er aan de hand kunnen zijn, ik heb dus alles goed schoongemaakt en een keer doorgeblazen, in de afvoerslang zit een rubber dat ervoor zorgt dat het vuile water niet terugloopt. Dat is allemaal oké, het lijkt dus of er echt niets aan de hand is, maar toch pompt hij het er niet uit.......

Iemand enig idee??
 

Toon

  • #2
Vermeld ook even het product-nummer = PNC code, erg belangrijk.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Leuk bedacht, die titel van het topic: "Uitdaging voor een vaatwassermonteur", maar die hebben hier continue uitdagingen.

We hebben liever een titel, waaraan anderen naderhand in de lijst met problemen kunnen zien, waaar het om ging, om daar ook naar te kunnen kijken.

Daarom heb ik de titel van het topic gewijzigd in een bruikbaardere.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Het afvoergedeelte van de pomp zal defect zijn, de waaier zal door iets vreemds in de pomp gebroken zijn en zal vervangen moeten worden.

De kop is als los onderdeel verkrijgbaar, maar meestal zal er ook lekkage geweest zijn en is het verstandig om de volledige motor te vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu