Vaatwasser Whirlpool DWH B00 vaat voelt korrelig

Martientje

  • #1
Goededag allemaal,

Ik heb een klein probleempje met een inmiddels iets meer dan 4 jaar oude Whirlpool DWH B00 van IKEA. Sinds een paar maanden heb ik steeds vaker last van een niet goed schone vaat. Het is op het oog schoon, maar als je er met je hand overheen gaat, dan voel je allemaal korreltjes aan de vaat zitten. Dit met name bij de vaat in de bovenste lade. Het doet me een beetje denken aan opgedroogde aardappelrestjes in de gootsteen na het afgieten.

Ik heb sproeiarmen en filters al schoongemaakt, zonder resultaat. Ik heb nog niet de soda-methode toegepast die ik zojuist in het sticky heb gelezen.

Ik gebruik Dreft vaatwastabletten, geen glansspoelmiddel en ik heb er 4 jaar geleden onthardingszout ingedaan wat nog lang niet op is en wat ik af en toe omschep (zacht water hier).

Heeft iemand enig idee waardoor dit veroorzaakt wordt en wat ik er het best tegen kan doen?

Groetjes, Martine
 

Eadank

  • #2
Zoekend naar een oplossing voor het probleem van de niet schone vaat, , kwam ik jouw bericht tegen. Identiek! Mijn vaatwasser ook tegen de vier jaar in gebruik. Na allerlei schoonmaakadviezen te hebben opgevolgd trad geen verbetering op. Gisteren had ik een monteur voor mijn koelkast over de vloer. Na een onderzoekje van een minuut wist hij te melden dat de rubbers in een onderdeel van de standleiding waren vergaan. En inderdaad. Het leek wel vermolmd hout. Hierdoor wordt de druk in de sproeiers volkomen ontregeld. Het onderdeel, een kunststof kapje met twee gaten midden op de achterwand, waar de bovenste lade in de standleiding wordt gestoken, als je de lade dicht doet, moet dus worden vervangen. Maar liefst 15,50 voor een onderdeel van niets, (foei handelaren en ook Whirlpool) maar het probleem is er wel mee opgelost. Ik kan je geen link geven naar dit precieze onderdeel, maar wel een naar een complete standleiding. T.w. waterhuishouding/Whirlpool/standpijp/30314020 deze
Nogmaals, het kapje waar het om gaat is afzonderlijk te verkrijgen bij onderdelenwinkel. De montage is eenvoudig. Onderkant van de leiding lostrekken. Bovenste sproeier losdraaien. Middenstuk van de standleiding los klikken uit de metalen houder met behulp een schroevendraaier. Hele standleiding iets draaien (blijft bovenin vastzitten) zodat het kapje waar het om gaat kan worden verwijderd en vervangen. Zaakje weer monteren en de vaat wordt voortaan weer schoon. Met dank aan mijn koelkastmonteur!!!

Groet, Erik
 

Kleefje

  • #4
Ook al is dit berichtje al wat ouder, het heeft ons super geholpen. Los onderdeel besteld ( kapje incl. rubbers) en bovenarm draait weer en alles weer schoon.
Dank!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu