Vaatwasser werkt niet na bijvullen

Benn1e

  • #1
Wij zijn sinds kort verhuisd en hebben nooit eerder een vaatwasser gehad.
Opeens deed hij het niet meer dus we hebben al de vaatwasser met zout bijgevuld en ook al spoelglansmiddel bijgevuld. Toch wil de vaatwasser niet aan en dus kan hij de vaat niet doen.

Het gaat om een Whirlpool ADG 9340.

Heeft iemand enig idee wat we nog kunnen proberen? Hij heeft van die tiptoetsen maar gaat dus niet aan terwijl je wel voelt dat het knopje ingedrukt wordt.

Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag de NC-code (servicenummer) vermelden, 12 cijfers, begint met 85....
Staat op rechterzijkant deur.

Vraag: knipperen wen/of branden er lampjes op het moment dat hij stopt of niet werkt, en zo ja, gaat dat in een bepaald ritme?

Bijv. 2 x knipperen, een tijdje pauze, 2 x knipperen enzovoort.
 

Benn1e

  • #3
Ik heb de NC code opgezocht en deze is als volgt:

8542 340 01860

Hij reageert dus nergens op, er knippert ook niks. Opeens deed ie het niet meer en wanneer we de aan knop in willen drukken voel je wel dat de knop ingedrukt wordt maar vervolgens geeft het apparaat geen enkele respons.

Hopelijk weet iemand raad.
 

Toon

  • #4
Heb je wel spanning?
 

Benn1e

  • #5
Ik heb nooit eerder een vaatwasser gehad dus geen idee, is er een manier om uit te vinden of ik spanning heb?
 

Toon

  • #6
Probeer eens een schemerlampje o.i.d. in het stopcontact van de vaatwasser.
 

Benn1e

  • #7
Het is een inbouw en de stroomkabels zijn weggewerkt achter de plinten..

We gaan dus maar bellen naar het bedrijf dat hier ooit de keuken geplaatst heeft voor de vorige bewoners.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Je kan toch wel zelf eerst een plintje weghalen of naar je groepenkast kijken of daar geen zekering of automaat gesprongen is?
 

Benn1e

  • #9
Het klinkt misschien gek maar ik kan er echt niet bij. Alles is aan alle kanten dicht.
We hebben wel gebeld naar degene die de keuken ingezet heeft maar die verwijst ons door naar Whirlpool. De vorige bewoners hadden geen extra garantie afgesloten dus deze zit er vrees ik niet op. Even Whirlpool bellen en dus maar afwachten..

Ook hebben wij de bon niet meer maar hier kunnen we niks aan doen aangezien we deze niet gekregen hebben van de vorige eigenaar. Hebben we nu pech of moeten ze gewoon een kopie van de bon aan ons geven?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Wij kunnen en willen niet beoordelen, of de vorige eigenaar je die bon moet geven.
Dit is een klussite, voor hulp bij zelf oplossen van storingen, en dergelijke zaken hebben we niets mee te maken, dat is voer voor juristen of makelaars.

De monteur van Whirlpool zal toch ook op een of andere manier de plint onder de keuken vandaan moeten halen, om bij de vaatwasser te kunnen komen en zal waarschijnlijk de hele vaatwasser onder het aanrecht vandaan moeten halen.

Wanneer het dan alleen een defect stopcontact, of een uitgevallen groep blijkt te zijn, wordt het wel een erg dure reparatie indien dat pas door die monteur ontdekt wordt.

Ken je niet iemand, die wat handiger is met dit soort dingen, en eerst even kan kijken hoe je bij het stopcontact kunt komen? Alles wat je voorbereidt, hoef je niet aan uren te betalen aan de monteur.
 

Benn1e

  • #11
Dat laatste is een goed idee inderdaad, want als het alleen aan de stroom ligt dan wordt het een duur grapje terwijl dat niet nodig is.

Dus dat ga ik inderdaad even doen, bedankt voor je advies.
 

Witte Hond

  • #12
Je zou nog het frontje van de vaatwasser kunnen demonteren, en daar bij de aansluiting van de aan/uit schakelaar kunnen meten of daar de spanning binnen komt.

Zo hoef je in ieder geval niet je halve keuken af te breken. En kun je in ieder geval uitsluiten of het aan het stopcontact ligt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #13
Ook een heel goed idee! :wink:

Meet in dat geval wel met een tweepolig meetinstrument, niet met een "spanningszoeker" (zo n schroevendraaier met een lampje er in).

Kijk even Veilig werken met elektriciteit bij punt 1, daar staan een paar afbeeldingen van dergelijke tweepolige spanningsmetertjes.

Doe wel voorzichtig bij het meten, laat eventueel iemand intussen bij de hoofdschakelaar van je stoppenkast staan, die indien nodig de boel uit kan zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu