Vaatwasser Siemens werkt niet meer

Diederikske

  • #1
Wij hebben een Siemens vaatwasser SE64M363EU, FD 8707 000302.
Bij aanzetten pompt hij af en neemt water. Daarna zou hij moeten gaan spoelen, maar het water blijft staan en je hoort een zoemend geluid. 8 weken geleden ook, toen de pomp schoongemaakt en toen deed hij het weer. Nu doet hij het weer niet, maar nu helpt de pomp schoonmaken niet. De klok gaat en het water blijft op de bodem staan. De machine is 8 jaar oud. Ik wil de vaatwasser zelf graag maken. Wie weet wat er aan de hand is?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Hoofdpomp staat vast , er is een nieuw afdichtsetje voor verkrijgbaar.
De pomp die je schoongemaakt hebt was waarschijnlijk de afvoerpomp?
 

Diederikske

  • #3
Nee, de circulatiepomp stond niet vast. De pomp gaf wel een soort zoemend geluid. De afvoerpomp had ik schoongemaakt en ontkalkt, dus dat was het ook niet.
Het was de aanloop condensator. Er zat er eentje in van 9 Mf, ik heb er een kunnen kopen van 10 Mf. Niet lager gaan zitten was mij verteld, dat kan tot grote ongelukken leiden. De machine doet het weer als een zonnetje. We weten nu ook hoe zo een machine in elkaar zit. Advies: bij het terugplaatsen van de circulatiepomp even alle inlaten en uitlaten insmeren met afwasmiddel voor het gemakkelijker terugplaatsen en in elkaar zetten.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Dat zijn hele goede condensatoren en gaan meestal alleen defect door een andere oorzaak bv een te zwaar of vaststaande hoofdpomp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu