Vaatwasser Siemens werkt na een tijd stilstaan niet goed

Sannebrian

  • #1
Hallo,

Onze vaatwasser is na de verhuizing een tijd lang niet aangesloten geweest, hij heeft al die tijd wel in de keuken gestaan. Nu is hij gisteren aangesloten. Nu is het probleem: In het begin van het programma zuigt hij prima water aan, doorloopt het programma vervolgens zonder iets te doen (niet wassen/sproeien/drogen) en pompt hierna het water weer af.

We hebben gezien dat er een ander topic was met deze vraag en hebben de tip (controleren of de circulatiepomp vast zit.) op proberen te volgen maar we kunnen de circulatiepomp niet eerns vinden. Er staat 'Op de as van deze motor zit een schoepenrad. Probeer deze voorzichtig rond te draaien (allumilium)' Als we de zijplaat weghalen zien we alleen plastic.

De tip hoort wel bij een ander E/fd nummer maar het is wel hetzelfde typenummer.

Heeft iemand nog andere tips?

Groeten Sanne

Siemens S9GT1S
E- SE24266EU 17
FD- 8010 900297
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u de zeef binnenin verwijderd kunt u dan geen schoepen zitten ?
 

Sannebrian

  • #3
Als we binnenin de vaatwasser de zeef weghalen dan staat er een laag water in een kunsttof witte bak. ik zie niets wat je evt rond zou kunnen draaien.

Groeten Sanne
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ze moeten onderin zitten dus dat wordt water eruit halen :wink:
 

Sannebrian

  • #5
We hebben inderdaad een kunststof schoep gevonden. Deze was wat stroef met ronddraaien. Hij draait tot een bepaald punt goed en dan voel je weerstand. Klopt dit?

Groeten Sanne
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Nee dat klopt niet, hij moet soepel ronddraaien.
Er kan iets tussen zitten, probeer dat te verwijderen, zit er niets tussen dan proberen de schoepen links en rechtsom te draaien tot hij weer soepel loopt.
 

Sannebrian

  • #7
We zijn een hele tijd bezig geweest. Maar hij draait nog steeds niet goed genoeg. Hij is helemaal schoon en er zit niets tussen. We hebben hem nu nog even aangezet en het is hetzelfde gebleven.

Is de schoep onderin niet voor het wegpompen? dit doet hij namenlijk wel goed!

Groeten Sanne
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu