Vaatwasser Siemens SE24264/17 werkt niet na stilstaan

Lakkaaa

  • #1
Mijn Siemens SE24264EU/17 werkt na een periode van 8 maand stilstaan na heraansluiting niet meer naar behoren, terwijl deze van te voren prima werkte. In het begin van het programma zuigt deze prima water aan, doorloopt het programma vervolgens zonder iets te doen (niet wassen/sproeien/drogen) en pompt vervolgens het water weer prima af.

Ik heb inmiddels alle filters schoongemaakt en ook geprobeerd de sodawater methode toe te passen - welke ik niet geheel kan toepassen aangezien de machine niet daadwerkelijk wast - maar alles tot nog toe zonder resultaat.

Weet iemand of en zo ja welke stappen ik nog kan ondernemen / onderdelen ik kan schoonmaken o.i.d. om de machine nieuw leven in te blazen?

EDIT:

Volledige gegevens:
Siemens S9GT1S
E nr: SE24264EU/17
FD: 8002 530005
 

Lakkaaa

  • #2
Ik kwam er ondertussen achter dat de machine niet waterpas stond. Dit alsnog gedaan, hopende dat misschien daarom de aquastop oid in actie zou komen aangezien ie naar voren helde, maar helaas heeft dit geen effect gehad. Zoek nog steeds een oplossing!
 

Henny

  • #3
Mogelijk dat de circulatiepomp vast zit.
Verwijder de rechter zijplaat eens.
Aan de rechter voorzijde zie je nu de circulatiepomp zitten.
Op de as van deze motor zit een schoepenrad.
Probeer deze voorzichtig rond te draaien. (allumilium)
Dit gaat mogelijk eerst wat zwaar.
(mogelijk dat deze motor inmiddels te heet is geworden door het lang vastzitten)
 

Lakkaaa

  • #4
Dit is wel heel bizar. Ik vergat nog te melden vtv dat ik 'm eerst op een ongeaard stopcontact aangesloten had, per ongeluk. Voelde toen lekstroom op de metalen binnenkant waardoor ik er direct een geaard stopcontact heb gemonteerd. Het leek me in eerste instantie nou niet het vermelden waard, totdat ik dus zo straks op miraculeuze wijze het apparaat weer aan de gang geholpen heb:

Ik kreeg als tip van een vriend van me om hem eens juist op het ongeaarde stopcontact te proberen, leek hem nogal een long-shot, vandaar ook dat ik dit eerst niet geprobeerd heb. Half uurtje geleden uit pure verveling toch maar eens geprobeerd, en wat merkte ik? De machine begon zowaar te wassen! Vervolgens gecheckt of er nog steeds lekstroom was, maar die was ook ineens verdwenen....

Boel weer op 't geaarde stopcontact gegooid, nog een test draai gedaan en - jawel - ook toen draaide de boel naar behoren! Geen idee wat het nu geweest is, misschien dat juist door de lekstroom het electronische circuit zichzelf resette oid... maar het werkt weer!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu