Vaatwasser resetten veiligheidsventiel AEG Favorit

Paolo giuseppe

  • #1
:roll:
Ik heb een AEG Favorit 5450 vi. E-nr: 911 725060; F-nr: 046 248276.
Na wat problemen met functioneren van sommige programma's heb ik de machine gereinigd met hete soda-oplossing en ontkalkt met azijnoplossing. Ook heb ik de handleiding opgezocht en zag dat ik oude programma's die niet zijn afgewerkt kon wissen door de AAN-knop in te drukken en vervolgens de beide knoppen SNELWAS en VOORSPOELEN. Daarna bleef de machine aanhoudend pompen ook in de UIT-stand. De gebr. aanw, zegt dat dan het veiligheidssysteem is gestart vanwege overstromingsgevaar. Daar is echter geen sprake van; wel heeft een ring in het zoutreservoir losgezeten en zou de vlotterschakelaar kunnen zijn, lees ik in het forum van Co de Witgoedman bij een oud probleem uit 2006.

Wie weet hoe ik het veiligheidsventiel of wat dan ook... kan resetten??
alvast bedankt... (Co ik hoop dat jij dit leest !!)

groet, Paolo
 

Co de Witgoedman

  • #2
Hallo Paolo,
specifiek vragen naar een beantwoorder doet de overige college's geen eer aan, velen zijn minstens net zo goed of beter dan ik.
Het lijkt er in uw geval wel op dat inderdaad een veiligheidssysteem is aangesproken door de drijver op de bodem te activeren.
Soms is de drijver krom, maar meestal komt dit door een echte lekkage.
1e verdachte is de stuwpijp vanaf de motor naar de bovenste sproeiarm, deze is vaak aangetast door vet en bij waterdruk( draaiende motor) lekt deze vaak.
Eea is te zien via de rechter achterzijkant, rechts achter dus.

Groetjes Co
 

Paolo giuseppe

  • #3
Dag Co,
Je hebt gelijk, er zijn meer van die toppers op het forum actief, heb ik gezien! Dank voor je reactie. Heb de machine uitgebouwd en opengemaakt aan de rechter-zijkant, want van buitenaf zag ik geen lekkagesporen. Resultaat: één waterballet onderin. Omdat de machine toch zeker al een jaar of 10 oud moet zijn, maar meteen de makkelijkste oplossing gekozen... een nieuwe. Ik zet er een goedkope indersit DIS16 in, want de keuken gaat ook niet meer heel lang mee. (Overigens, met de hand afwassen valt me ook reuze mee, zelfs gisteren, feestje met 30 personen.... )
groet, Paolo :D
 

Co de Witgoedman

  • #4
Idd, afwassen is niet altijd een crime, ik zeg altijd maar dat het campinggevoel dan weer even terug is :D .

Veel plezier met de nieuwe machine.

@mod Slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu