Vaatwasser op wasmachine plaatsen

Tommmy

  • #1
Hallo,

ik heb een vaatwasser gekocht, maar wilde eigenlijk weten of het mogelijk is om deze op de wasmachine te plaatsen? Zoja, moet hier dan iets tussen geplaatst worden of kan hij gewoon direct op de wasmachine geplaatst worden? :)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een wasmachine schudt nogal tijdens het centrifugeren...
Ik weet niet of je glazen daartegen kunnen.

Daarnaast lijkt me een vaatwasser die je opstelt op een hoogte van zo'n 90 cm niet erg praktisch te bedienen.

Maar of het echt kán of niet laat ik liever aan de witgoed-specialisten over.
 

Tommmy

  • #3
Bedankt voor je antwoord Kees :)
Ja hier hebben we zelf ook wel aan gedacht, andere optie is de koelkast boven de wasmachine aangezien we een kleine koelkast hebben.

Het is toch wat met dat ruimtegebrek :P
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wanneer je het zodanig kunt maken, dat de koelkast op een eigen plank komt te staan, dus los van de wasmachine, dan lijkt het me geen enkel bezwaar om dat zo op te stellen. Een iets hoger opgestelde koelkast is praktisch, je komt er makkelijker bij zonder bukken.

Je zou bijv. een hele stevige tafel kunnen maken van 4 (eventueel kant-en-klare) tafelpoten en een heel stevig blad, zodanig dat het geheel over de wasmachine past. Liefst met enige cm ruimte, zodat de wasmachine tijdens het schudden de tafelpoten niet raakt (maakt zo'n herrie).

De koelkast direct op de wasmachine plaatsen lijkt me toch iets minder gewenst, alle flessen in de koelkast gaan staan meerinkelen tijdens centrifugeren. En wellicht ondervindt de koelkast ook schade daarvan. Hij is er in elk geval niet op gebouwd...

Let er wel op dat in alle gevallen de wasmachine redelijk makkelijk onder de constructie vandaan te halen is wanneer hij defect mocht raken, en dat de toevoerkraan en elektrische aansluiting bereikbaar blijven.
 

Tommmy

  • #5
Hoi Kees :)
Wederom bedankt voor je antwoord :D
We gaan het proberen met wat ondersteuning, zomteen even naar de bouwmarkt om te kijken voor eventueel beugels om de koelkast op te plaatsen, in ieder geval dus niet direct op de wasmachine :lol: :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu