Vaatwasser loopt over aan einde programma en pompt niet af

Commodore A

  • #1
Hallo,

Ik ben nieuw hier. Het volgende probleem doet zich voor bij onze Siemens SL64a561: Aan het einde van het automaat programma behoort de afvoerpomp de kuip leeg te pompen. Ongeveer vanaf 10 minuten voor het einde van het programma gebeurt er een hele tijd niets. Op een gegeven moment loopt het labyrint helemaal vol en stopt en wordt het weer een tijdje stil. Dan 2 tot 3 minuten voor het einde laat hij het water uit het labyrint in de machine lopen en ook gaat de waterklep open en loopt er nog meer water de machine in. Ik vermoed dat het water uit het labyrint het pomphuis/filterbak schoon te spoelen tijdens het afpompen. Het grote probleem is nu dat de machine niet gaat afpompen en er alleen maar water in loopt en de kuip overstroomt.
Als ik tijdens het waterinlopen de vlotterschakelaar bedien gaat de afvoerpomp wel draaien en blijft ook pompen als de schakelaar weer onbediend word. Naa een tijdje komt het einde programmasignaal maar blijft de afvoerpomp pompen. Let wel het water stroomt wel weg door de afvoerleiding.
Als iemand de oplossing heeft lees ik het graag. Ik heb de vlotterkamer geheel gedemonteerd en brandschoon weer gemonteerd. Alleen zit er nog rommel in het beluchtingsklepje van het afvoer labyrint. Ook reageert het programma niet op het bedienen van de drukschakelaar achter het ronde schijfje. Ik weet ook nog niet wat hiervan de functie is. Ik denk iets van een maximaal nivo schakelaar. De machine is van november 2003, dus ik ga er niet meer in investeren. Als het aan vervuiling ligt ga ik het nog wel proberen, maar ik denk dat het in de printplaat zit omdat in de rest van het programma de afvoerpomp wel functioneerd en het verloop "normaal" is voor zover ik dat kan bekijken.
Alvast bedankt.

E. Mondeel
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Heb je de slang naar kuip ook schoongemaakt , deze is meestal compleet verstopt.
Kan je aan beide kant eruit trekken , zorg wel dat al het water uit de kuip is en de stekker eruit.
 

Commodore A

  • #3
Wel vanaf het labirinth naar de kuip. Maar de pomp draait ook niet. Het is niet dat het water niet weg wil maar de pomp word domweg niet aangestuurd. Eerst was het afpompprobleem pas aan het einde van het programma, nu laat hij de vaatwasser al overlopen als de eerste keer gestart word met water in laten, dus direct aan het begin van het programma. Het blijft gewoon door lopen. Dit op het auto programma, op andere programma's gebeurt er gewoon helemaal niets.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu