Vaatwasser labyrinth schoongemaakt: nu rook

Aezeal

  • #1
Hoi,

Ik ben zelf op zich niet erg handig en heb 0 kennis op vaatwas gebied maar omdat de vaatwasser het niet deed en hij anders toch weg moest heb ik net zelf het labyrint van mijn vaatwasser schoongemaakt volgens het plan op Hoe vaatwasser-labyrinth openen/uithalen SIEMENS en de link die ik daar vond https://forum.teamhack.de/filebase/download/26. Perfect dit forum trouwens. Na vele uren weken, schudden, soda en bleek toevoegen was het labyrint eindelijk schoon en heb ik alles weer in elkaar gezet.

Stroom aansluiten: machine doet iets.... en rook. Machine was gelukkig nog niet geinstalleerd dus ik zag het meteen en binnen 20 sec de machine weer uitgezet



(deze foto is uit het andere onderwerp maar bij mij ziet er hetzelfde uit. Waar de rode kring omheen staat zie ik kleine vonkjes en daar onstaat de rook. Ik heb direct de stekker erweer uit getrokken (en het nog eens kort geprobeerd voor < 10 sec).

Mijn vraag: heb ik mijn apparaat volledig vernietiegd of kan dit nog goedkomen (drogen?)

Bij voorbaat dank.
 

Aezeal

  • #2
De rook lijkt te komen uit de middelste van de 3 connectoren overigens
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Schakelaar vervangen, dan is het weer ok.
 

Aezeal

  • #4
Die schakelaar is dus zeker kapot? Door het schoonmaken (het kan inderdaad perongelijk wel contact hebben gehad met water)? De schakelaar vervangen is voor mij niet een eenvoudig klusje, vrees dat ik dan iemand moet laten komen of een nieuw apparaat moet nemen.

De schakelaar droogfohnen oid is geen optie?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Normaal gaat dat niet lang goed, de contacten zijn beschadigd door vocht en overslag.
 

Aezeal

  • #6
Die schakelaar lijkt een apparaatje uit een stuk dat in het plastic van de niveaukamer (zo heet dat apparaat toch?) vast zit.

1. Is dat los te bestellen en tegen welke prijs? (ik kon hem bv niet vinden op de handyman site (siemens , SE65A591 ))
2. Ik kan hem er niet (makkelijk/zonder geweld) uitkrijgen, zou dat wel moeten kunnen? (dan gebruik ik iets meer geweld)

Dank voor de reacties headhunter.

Overigens had ik hier geen last van voor mijn schoonmaak dus het is iets dat door mijn schoonmaak actie is gebeurd, de afgelopen 2 dagen, er is alleen water en soda in de buurt geweest.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu