Vaatwasser Indesit D62 ->speling op bovenste sproeiarm

Brammer

  • #1
Hallo experts,

Allereerst: is er ergers een website waar ik technische tekeningen van alle soorten witgoed van af kan halen? Zo niet, dan zou iemand dat echt moeten doen :)

Mijn probleem:

De bovenste sproeiarm van mijn Indesit D62 (ben komen wonen in huis waar de machine stond dus weet niks van de historie van de vaatwasser) heeft veel speling. Door viezigheid in deze sproeiarm blijft het water in de sproeiarm staan. Door het gewicht van het water gaat de sproeiarm aan één kant hangen waardoor het andere uiteinde tegen de bovenste korf komt. Gevolg: de sproeiarm draait niet. Nu heb ik de sproeiarm schoon gemaakt maar toch vind ik de speling “overdreven
 

Floke

  • #2
Hallo Bram,
Ik heb een identiek probleem, maar wel met mijn Ariston vaatwasser.
Toen ik de sproeiarm van de korf afdraaide, had ik de indruk dat binnen in de sproeiarm stukjes plastiek lagen, iets stuk dus.
Ik ben van plan om via de site van electro Vets een nieuwe sproeiarm te bestellen (model C00075746) op hoop van zegen dat de speling dan weg is. Ik vermoed zelfs dat de sproeiarm van jou toestel identiek is aan het mijne.
Heb jij ondertussen al iets ondernomen ?
 

Brammer

  • #3
Hoi Floke,

We schijnen volgens mij bijna identieke machines te hebben. Na onderzoek bleek er bij mij dus niks te missen. Ik kan je de technische tekening opsturen als je me je email geeft o.i.d. Het fijne filter rondom mijn grove filter was ook gaan afbrokkelen plus het bestekkorfje. Dit heeft ook bij mij gezorgd voor stukjes plastic in de sproeiarmen. Ik heb dit fijne filter (driehoekig plaatje) vervangen en net zolang de machine leeg doorgespoeld en de sproeiarmen laten weken met machinereiniger totdat ik alles eruit had. Dus de circulatie is nu schoon en het nieuwe filter houdt alles weer tegen. Ik heb er ook een nieuwe moer voor de standpijp op gezet voor de bovenste sproeier. Dit is een plastic "moer" die bovenin de machine zit en die de aansluiting vormt tussen de bovenste sproeiarm en het water. In de moer zit een rubberen seal die bij mij kapot was zodat alhet water er langs liep in plaats van door de bovenste sproeiarm. Er was geen druk dus. Ik heb, om toch de speling op te heffen, een grote plastic sluitring aan de buitenkant van de sproeiarm gedaan rondom de "as" Zo is de ruimte aan de buitenkant van de sproeiarm opgevuld zodat hij minder speling heeft.Maar nu met alle nieuwe onderdelen kan ie ook wel weer zonder denk ik. Al met al loopt ie weer als een zonnetje.

GroetenBram
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu