Vaatwasser en wasmachine

Griffioen

  • #1
Graag uw info bij het volgende:
Op de tekening is de situatie geschetst zoals ie nu is. Ik wil een vaatwasser naast de wasmachine zetten. Ik denk dat ik wat waterafvoer betreft een 'sifonmodel' zo ongeveer als ik aan de zijkant heb getekend op de bestaande waterafvoer kan plaatsen. Tot zover het misschien makkelijkste stukje.
Nu zit boven op de waterleiding 1 kraan die voor watertoevoer naar de wasmachine loopt. Ik heb echter voor de vaatwasser ook een watertoevoer nodig en wel op zo'n manier dat ik ze ook beide tegelijktijd kan laten draaien.
Mijn vraag is hoe ik dit doe, en of dit ook te doen is voor mij, of moet ik er (vrij prijzig, na info bleek mij dat ik dan voor deze aanpassing op de water af- en toevoer op zo'n € 150 uit zou komen) er toch een vakman bij halen.
Is het dan wel te doen voor mij vraag ik me af. 't Lijkt mij niet zo heel moeilijk, maar is het dat ook niet?

Helaas is de link de enige mogelijkheid om het plaatje te zien.
Doorsnee water afvoer pijp is 4cm... wordt niet goed weergegeven.

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met de afvoerpijp van 40 mm kan het misschien problemen op gaan leveren wanneer de machines tegelijk afpompen, het plaatsen van 2 sifons geeft een iets betere doorstroming.
Zet de sifon(s) zo laag mogelijk, de dop onderaan moet er nog af kunnen.

In de waterleiding kunt u een knel t-stuk plaatsen en een muurplaat naast de andere zetten.
Er zijn ooit spruitstukken te koop geweest die op de kraan gedraaid werden, hier pasten dan twee aansluitingen op, misschien bij een loodgieter nog te koop.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Er zijn Y vormige splitsers te koop die je in de muurplaat draait.
Vervolgens draai je daar twee kranen op.

Er zijn ook dubbele kranen te koop, twee kranen achter elkaar (alleen weet ik niet of die ook als beluchter kraan type te koop zijn).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu