vaatwasser bosh s6r21b laat aardlek springen

A

Anonymous

Gast
  • #1
ik heb een probleem met een vaatwasser die ik heb gekregen bij de vorige eigenaar werkte die prima maar als ik hem aanzet werkt die prima totdat hij het water gaat verwarmen dan gebruikt die zoveel stroom dat de aardlek zo heet wordt dat die springt zelf de kabel van de vaatwasser wordt warm waar zou dit aan kunnen liggen ik denk zelf aan de verwarmingelement dat die teveel stroom gebruikt.
wie kan me helpen!!!!!!!


het is trouwens een bosh s6r21b
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hans, een aardlekschakelaar springt er niet uit omdat er te veel stroom loopt! Een aardlekschakelaar springt er uit omdat er een verbinding(je) tussen fase en aarde is. Een lek naar aarde dus. Te veel stroom veroorzaakt het springen van de groepschakelaar danwel zekering (stop) afhankelijk wat je in je stoppenkast hebt zitten. Welke van die twee gaat er nu uit - dat kan erg belangrijk zijn om te bepalen wat er defect is! En wordt inderdaad de aardlekschakelaar (dus in je groepenkast heel heet? Dat ding kan normaal 40 A verwerken! Of bedoel je daar ook de "stop"? Hoe oud is die vaatwasser en wat is het E-nummer (staat bovenin de rand)
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Nog een vraagje:

heb je nog meer aanstaan dan alleen de vaatwasser? Bv magnetron, electrische waterkoker enz.

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
daag mensen ik denk dat ik het probleem heb gevonden ik had een lekkage bij ik denk dat het een thermostaat is van d\het verwarmingelement hij is in ieder geval helemaal aangetast door het water en er ging geen groepen zekering door maar de hoofd zekering en was geen kortsluiting want ik heb 2 hgoofdzekeringen en als de ene door ging en ik haalde stroom van de andere werkte de machine nog een 10 minuten en vloog er dan pas door hij pakte zoveeel stroom dat de meter als een bezetene rondraaide.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Zoals jij het beschrijft is het beslist niet de hoofdzekering, maar een aardlekschakelaar! De hoofdzekering zit in je meterkast, achter een verzegeld luikje, die kun je zelf niet vervangen! Op het moment dat een vaatwasser verwarmt is het trouwens heel normaal dat die meter snel ronddraait, er wordt dan inderdaad veel stroom verbruikt. Hans, ik heb de indruk (ik kan het verkeerd hebben) dat je erg weinig van elektriciteit, zekeringen, aardlekschakelaars ed af weet.

Daarom dit: knoei niet zelf aan die vaatwasser maar haal er een vakman bij!

Aan verkoolde klussers hebben we niets...
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Hai, heel vreemd verhaal, maar toch proficiat dat je het heb opgelost.

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
dennis schreef:
Hai, heel vreemd verhaal, maar toch proficiat dat je het heb opgelost.

gr dennis
Jep Kluskees, zoals ik al schreef HEEL VREEMD VERHAAL. Het feit dat hij het over 2 hoofdzekeringen heeft zegt eigelijk al genoeg.....

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Effe een kleine aanvulling: In de nieuwbouw worden de hoofdzekeringen steeds vaker vervangen door automaten die je zelf ook gewoon in/uit kan zetten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
En als Hans het rubber manchtje van deze thermostaat niet mee vervangt heeft hij dezelfde storing morgen weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu