Vaatwasser Bosch / Atag VA9011 zwarte drab / olie onderin

DavidB

  • #1
Hallo,

Gisterenavond maakte de vaatwasser meer geluid dan normaal.
Na afloop van het programma was alles schoon maar in het filter zat zwarte, vettige, olie-achtige drab. Kan dit een pomp zijn die olie lekt??
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Af en toe de olie peilen van de machine kan geen kwaad.
 

DavidB

  • #3
Ja, en de bandenspanning - ook heel belangrijk.

De volgende wasbeurt was er geen zwarte smeer meer te zien. Er was een bord met kinderverf in de vaatwasser gegaan, misschien veroorzaakt dat die smeer?

De vaatwasser geeft waterslag, dat hoor je door het hele huis. En vandaag nam de vaatwasser heel vaak kleine "slokjes" water, wat niet normaal is. Na afloop van het programma stond er vies water onderin de vaatwasser.

Wie heeft er een tip??
 

Nauw Gaatje

  • #4
Kan je de filter niet er uit halen en schoonmaken ???

er bestaan ook producten, vaatwas moet dan leeg draaien...
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6

DavidB

  • #7
Ik heb de vaatwasser leeg laten pompen en nog eens goed in het filtergedeelte gevoeld. Ook met een gebaksvorkje geprikt bij de inlaat van de pomp. Er kwam een glasscherfje tevoorschijn. De vaatwasser loopt nu weer goed. Meteen weer even een soda beurt gegeven.

Ik denk dat de zwarte drab vuile neerslag geweest is van het vuile afwaswater dat niet was weggepompt. Er bleef water in de vaatwasser staan maar als je de vaatwasser na de wasbeurtniet meteen uitruimt, zakt het water langzaam weg en blijft een vuile waas achter. De kinderen hadden met vingerverf gespeeld, misschien was het aanslag van de verf.


In ieder geval draait de VW weer als nieuw. Prettige dagen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu