Vaatwasser bauknecht gsip 6527 Foutcode F7 en F9

Switserleven

  • #1
Hallo, Wij hebben een vaatwasser van de bouwknecht een gsip6527.
We krijgen een foutmelding F7 ( flowmeter storing). We hebben al hard op afvoerslang geblazen maar geen borrelend geluid en hij doet het nog niet. Hij neemt water je denkt dat hij het doet en dan opeens F7 en pomp hij af. Nu krijgen we soms de melding F9 ( waterinlaat storing)
Onder achter links zit , voor de kunststof behuizing van het watertoevoer, een sensor en als we hier op drukken doet hij het soms wel maar meestal niet.
We hebben al een monteur laten komen maar aangezien wij in Hongarije verblijven is het slecht communiceren met de monteur en die had er, naar onze mening, ook weinig verstand van.We hebben al het advies gekregen om de hele labyrint met flowmeter uit te wisselen ( kosten 78 euro) maar hoe weten we zeker dat dit het is.We hebben de vaatwasser heel achtergelaten en toen we terug kwamen , na 6 maanden, begonnen de problemen, misschien iets te maken met het stilstaan of hardheid van water?
Wie heeft adviezen voor ons? Bauknecht hebben we ook al gebeld maar dat schiet ook niet op voor ons. Hartelijk dank. MvG Ester
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Je kan proberen om de draden rechtstreeks op het printje te solderen.
Soms maakt de connector geen goed contact meer.
Als het dan nog terugkomt is het labyrint vervangen de enige oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu