Vaatwasser AEG Favorit Active AA, storing water in.

Oliver

  • #1
Hallo,

Na het bellen met AEG en het zoeken op internet en diverse fora blijft mijn vraag onbeantwoord. Wellicht kan iemand me helpen.

Ik heb ongeveer anderhalf jaar geleden een AEG Favorit Active AA vaatwasser gekocht. Echter ben ik vorige week begonnen met het aansluiten hiervan.

Ik heb de vaatwasser exact zo aangesloten als voorgeschreven, inclusief de hoogte en er zitten geen kinken in de slangen. Het volgende is het probleem, na het aanzetten van de vaatwasser stopt het programma na verloop van tijd. De duur dat de machine loopt is altijd verschillend. Vaak stopt ie na het spoelen, soms stopt ie tijdens het wassen en éénmaal heeft ie volledig gedraaid.

De storing die de vaatwasser aangeeft is 'There is no water entering the dishwasher'.
Er zit zo'n aquacontrol op de aansluiting en in eerste instantie lekte de kraan. Dit is verholpen maar het probleem bestaat nog steeds.

Na het lezen van diverse tips komt bij mij de volgende vraag op; Kan het zo zijn dat de afvoer verstopt is en zodoende de beveiliging geen water erin laat? Dit zou kunnen verklaren dat mijn vloer gisternacht nat was.

Als iemand enig idee of zelfs mogelijke oplossingen heeft hoor ik het heel graag!!

Groeten O.


PS. Ik zit momenteel op mijn werk en zal straks het exacte typenummer van de machine posten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Graag typenummer én het productnummer!

Bij AEG zijn vaak meerdere versies van één typenummer, zodoende!
 

Oliver

  • #3
KlusKees schreef:
Graag typenummer én het productnummer!

Bij AEG zijn vaak meerdere versies van één typenummer, zodoende!
PNC is 911 232 543 00
Serienummer is 23055095

Gisteravond heeft ie wonderbaarlijk een volledig programma gedraaid, weliswaar stond ie eerst 6 keer in storing en daarna loopt ie door. In de bak onderin staat het vol met water (tot ruim boven de filter).

Net gesproken met AEG, het valt onder fabrieksgarantie (mits geen installatiefout), en ze komen as dinsdag langs. Ik laat de uitkomst sowieso hier weten, als iemand tips heeft die ik van te voren kan proberen dan hoor ik het graag.

O.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je zou even die afvoer kunnen testen door er met een tuinslang water in te laten lopen. Weet je tenminste zeker dat ie niet (ernstig) verstopt zit!

Gewoon, om dingen uit te sluiten... :wink:
 

Oliver

  • #5
De monteur is vanmorgen geweest en kwam na het openmaken van de machine tot de conclusie dat de klep van de toevoerslang defect was. Die heeft hij vervangen en nu draait ie als een kippetje.

Bedankt voor de hulp hier op het forum.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu