Vaatwasmachine Whirlpool DWF 406 pompt geen water

Roberts

  • #1
Op een gegeven moment was de afvoer verstopt, en hebben we de gootsteen ontstopt met ontstopper van HG. Daarvoor hadden we afwasmiddel in de gootsteen gedaan, in de hoop dat dat de gootsteen zou ontstoppen.

Daarna hebben we dus HG in de gootsteen gegoten. Na ong. 45 minuten wachten was de onstopping verholpen. We wilden de vaatwasser weer aandoen en er kwam een zeep uit, niet normaal. De hele keuken zat onder de sop. :oops:

Na het schoonmaken wilde we de vaatwasser weer aandoen, maar het lampje van 'start' blijft knipperen. Als we de klep dichtdoen blijft hij piepen, en pompt al het water uit de vaatwasser. Maar water pompen doet hij niet meer!

We snappen er niets van. Kan iemand ons helpen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je hebt een tweevoudig probleem.

Ten eerste is het (hand-)afwasmiddel in je vaatwasser terecht gekomen, doordat je afvoer verstopt zat.

Dat afwasmiddel veroorzaakt een enorme schuimvorming.
Beste kans om dat weg te krijgen is gewoon spoelen. Bijvoorbeeld met een tuinslang met koud water, niet te hard. Telkens een beetje, en dan af laten pompen. Of de vaatwasser op allerlaagste temperatuur laten werken.

Maar je vaatwasser is nu "verdronken" doordat het schuim in de vaatwasser een overstrominkje heeft verzoorzaakt. Dat is dus nu het hoofdprobleem geworden... :(

In die vaatwasser zit op de bodemplaat, onder de plaat die je normaal kunt zien, een beveiliging daarvoor. Een vlotter met schakelaar, die moet zorgen dat de watertoevoer afgesloten wordt als er water op die bodemplaat terecht is gekomen.

Hoe verhelp je dat? Door de machine, indien ingebouwd, uit te bouwen, en hem met de stekker er uit schuin te houden zodat het water er uit kan lopen. Meestal doet ie het daarna weer, soms duurt het even.

Tenzij door die overstroming elektronica onderdelen zijn nat geworden, dan kan het óf langer duren, óf hij doet het helemaal niet meer. Maar dat laatste komt niet zo vaak voor.

Je kunt op ons forum meerdere beschrijvingen vinden van dit soort problemen, door te zoeken op "lekkage" in de rubriek keuken. Of dit zoekwoord in combinatie met "Bauknecht" of "Whirlpool". De meeste beschrijvingen voor Bauknecht zijn ook van toepassing op Whirlpool machines.

Laat je nog even horen of het gelukt is?

Succes!
 

Roberts

  • #3
Wij zijn heel erg blij. De oplossing die je gaf is de juiste.
Het probleem was meteen opgelost. :D

De vrouw des huizes kan weer lekker de vaatwasser inruimen.
Nu moest ik de vaat van 2 dagen afwassen :x , dat was niet fijn.

Voor de rest nog heel erg bedankt.

Groetjes,

Robert
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik ben blij dat ik jullie heb kunnen helpen.

Bedankt voor de terugmelding!

PS Handafwassen moet je samen doen, hardstikke gezellig. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu