Urgent: telectrische bediening: aansluiting bedienings knop

Mark66

  • #1
Wellicht een hele domme vraag maar ik wil op de binnenmuur niet allemaal kabels hebben lopen en ik moet vandaag bestellen, vandaar.
de vraag: Kan ik het zonnescherm buiten aan de stroom aansluiten en dan binnen alleen de schakelaar bedieningsschakelaar zetten (en dus via een gat in de muur alleen een "stuurdraad"heen en weer leiden. Misschien nog beter, weet iemand of de Optima bedieningsschakelaar buiten geplaatst kan worden??
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Het elektrisch buiten aansluiten en dan schakelkabels naar binnen kan.
Voor zover ik weet kan die schakelaar niet buitengebruikt worden, er zijn echter wel speciale schakelaars voor buiten eventueel een sleutelschakelaar zodat een vreemde je scherm niet kan bedienen.

Maar waarom neem je geen zonnescherm met afstandsbediening?
Kost iets meer omdat er een ontvanger in de motor zit en je een handzender nodig hebt, maar het voordeel; je sluit de voeding buiten aan en binnen heb je een losse handzender die je in een houder aan de muur hangt of gewoon los weg legt.
 

Mark66

  • #3
Dank voor je reply waldy. Zat ik inderdaad aan te denken.....maar als dan de batterij leeg is op een zondag .......ik had gewoon graag ook nog een hadmatige optie. Dus als het kan zoals jij ook denkt dan komt de handmatig achter een gordijn op een wat onhandig plaats (voor noodgevallen) en doe ik het dagelijkse werk met de afstandsbediening.
 

DHWZ

  • #4
Voordat die batterij leeg is ben je een paar jaar verder,neem je voor alle zekerheid een extra batterij.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Je kunt uiteraard ook een motor nemen met een nood handbediening.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu