UP300 geberit inbouwen

Traction1

  • #1
Ik heb 2 jaar terug een inbouwreservoir gekocht van geberit, de UP300.
De gebruiksaanwijzing is zeer wazig. Er zitten twee 'stelpoten' bij (stalen strips) Moet het reservoir hier op blijven staan? Omdat je deze aan de voorzijde van het frame vast moet zetten met de m12 draadeinden waar je pot ook aan hangt. Geberit zegt dat je de onderzijde van het frame moet ondersteunen met metselwerk, maar hier komt natuurlijk je afvoerbuis van 110mm. En is het gebruikelijk om je 18mm voorplaat tegen het frame te monteren of kan het er ook een stukje vanaf?

Ik moet namelijk het frame inbouwen in een loze ruimte onder de trap en nu wil ik eerst een houten balkenframe maken waar ik het frame tegen aan schroef. Dit balken frame komt ongeveer 40cm van de buitenmuur en om het geheel te verstevigen ga ik tussen de buitenmuur en het houten frame 4 stalen profielen vastzetten om extra stevigheid te creëren. Is dit een goede opzet?

Alvast bedankt voor de reakties.
 

Xr8

  • #2
De UP300 is geen zelfdragend frame. Deze dient opgesteld te worden en ondersteund te worden. Deze frames kun je in een muur bouwen, je kunt ze echter ook prima ondersteunen met balken. Zorg dat het geheel stevig is en dat er geen beweging in zit.

Van de afvoer zul je niet veel last hebben, deze zit nl achter het frame. De plaat van 18mm is sterk aan te raden en dient direct op het frame bevestigd te worden zonder tussen ruimte. Als hier speling op zit dan zullen de tegels breken, je klemt nl later de pot hierop vast.

Succes.
 

Traction1

  • #3
Bedankt voor je reaktie,
Ik ben nu bezig met een stalen steun te lassen voor onder het frame, het voordeel van dit boven opvulling met steen is dat ik het geheel steeds kan afstellen.
Maar dat van de afvoer begrijp ik niet. De rode klem van de afvoerbuis komt toch aan de voorkant? Dan komt hierin de afvoerbuis geklemt en deze zit dan precies onder het frame i.p.v. aan de achterzijde, toch?
 

Xr8

  • #4
Ik ken de rode klem zo niet, wij gebruiken altijd de duofix, deze is veel simpeler en sneller te plaatsen. Bij deze zit een zwarte klem waar de afvoerbocht in gefixeerd word. Dit is ten opzichte van de spoel aansluiting een vaste maat, bepaald door de klem.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als u de originele pijp hebt komt de mof ongeveer gelijk met de voorkant te zitten, het frame eerst vastzetten met twee schroeven, de afvoer pas maken, het frame er weer af halen, de klem plaatsen en daarna het frame met de klem op de afvoerpijp drukken, hierna alle schroeven er in draaien.
 

Traction1

  • #6
Oke, hartelijk dank voor de reakties.
Nog een klein vraagje: moet ik de zwarte afvoerbuis/bocht die bij het inbouwreservoir zat vastlijmen met de rioleringsbuis d.m.v. een mof?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu