Underlayment onder houten vloer

Suljkan

  • #1


Hallo,
over 2 maanden gaan we verhuizen naar een huis waar de basis houten vloer al staat (zie foto). Het is bevestigt op balken die boven een kruipruimte hangen welke is recent opgevuld met schelpen. Er is nog 50-60cm lucht tussen schelpen en balken.
Ik wil een houten vloer in de woonkamer leggen en mijn vraag is of het veel zou schelen (voor warmte) als ik eerst underlayment platen (12-15mm) bovenop de bestaande vloer zou leggen. Sowieso wil ik isolatiefolie (of groene platen) aanbrengen onder de houten vloer. Ik weet wel dat het niet nodig is, wat ik niet weet is of het wel of niet zou schelen voor warmte en evt. vocht. Alvast bedankt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Niet echt. 12 mm spaanplaat geeft ongeveer het zelfde resultaat als je 2.2 mm EPS isolatie (piepschuim) zou leggen. Voor het idee.
Onder de vloer tegen de balklaag heeft een veel beter effect.
 

Suljkan

  • #3
En als ik bijvoorbeeld eerst de groene platen leg, dan de folie en dan de houten vloer, is dat ook wat (zonder underlayment dus)? Ik heb een hekel aan koude voeten..
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Van de leverancier van de vloeren krijg je meestal de instructie hoe je deze moet aanbrengen en die zou ik aanhouden. Gaat het fout hebben ze een stok om jouw te slaan.

Koude voeten dan zou ik een laag isolatie tegen de balken schroeven dat zet zoden aan de dijk.
 

Suljkan

  • #5
Isolatie tegen de balken,... als je bedoelt aan de onderkant, daar is het erg krap :-). De vloer zoals het nu is blijft wel staan (het is een huurwoning).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ja 50 tot 60 cm. :lol:
 

Suljkan

  • #7
O ja, ik stuur gewoon mijn zoon van 13 down under, hij kan het doen :-)!
Dank je.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu