Uitvlakken met zandcement papje?

Knutsel-Smurf

  • #1
Opbouw was:
-zand
-gewapend beton
-dekvloer
-tegels

Aangezien de betonvloer er niet uit kan en na goed advies van de mensen op dit forum wordt de opbouw straks:
-zand
-gewapend beton
-50mm pir platen
-reflectiefolie
-vloerverwarming op krimpnet
-zandcementvloer met vezels.
-gesealde grindvloer (is dunner, en vind ik mooier, de hoogte was gelijk een top argument om mijn wederhelft te overtuigen :mrgreen: )

Ik kom dan een stuk omhoog maar ik kan het nog net binnen de perken houden. De binnenkozijnen + deuren moeten wel vervangen worden ivm de hoogte, maar die waren toch al niet onze smaak en kunnen nu gelijk iets breder (uiteraard opgelet of het geen dragende wanden zijn, en bij de ene deur in de dragende wand ligt de nieuwe latei er al in).

Ook het helse karwei van het eruit breken van de dekvloer zit erop. Nu was dit in een klein deel (20m2) een eitje, kwamen mooie grote platen los. Echter was de rest (35m2) een hel! Vakmannetje geweest die hem netjes heeft aangebrand en ipv water superlijm gebruikt heeft leek het wel. Er kwamen geen mooie stukken vanaf. Alleen maar kleine brokjes en vergruizen. Maar het is gelukt.

Nu moeten de pir platen dus op de betonvloer, echter is deze niet overal even netjes vlak. Er zal dus uitgevlakt moeten worden om te zorgen dat de platen mooi vlak en stevig liggen.

Met egaline wordt dit een mega dure klus, en aangezien er een zwevende constructie boven de betonvloer komt is de hechting ook niet super belangrijk. Het is alleen zaak om te zorgen dat de pir platen mooi vlak en stevig liggen en niet kunnen bewegen.

Nu heb ik al tig tips gekregen van allerlei kanten maar wil ook graag even jullie advies/mening/oordeel.

De opties:
1- pur op de grond spuiten en daar de platen in drukken (leek me persoonlijk nogal een beun oplossing).
2- een dun laagje zand op de grond, een beetje hetzelfde idee als tuintegels leggen.
3-platen er los opleggen en flink op springen, de oneffenheden duw je dan in de isolatie. (lijkt me al helemaal niet te werken).
4- een dunne pap van zandcement maken (verhouding 2zand/1cement of 3zand/1cement). Deze dun als yoghurt aanmaken en met een vloertrekker uitsmeren.

De laatste heeft mijn voorkeur, een perfecte hechting zal het niet hebben, maar deze is ook niet nodig. het is puur drukbelasting die het moet kunnen doorstaan.
Maar door de cement zal er toch nog iets van hechting zijn. iets makkelijker tijdens het leggen van de pir platen dus. Het lijtk me beloopbaar tijdens het leggen van de platen.

Meningen / adviezen? of moet ik het helemaal anders aanpakken?
 

Densch

  • #2
Nr 2 spreekt mijn ook wel aan. Het dient tenslotte alleen maar als egalisatiemiddel. En de druk kan het ook wel hebben. Er bestaat ook een speciaal product hiervoor. i.p.v. zand.

Nr. 4 is iets professioneler. Maak het niet te dun. Water verdampt en dus zal het papje krimpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu