Uitschuifbare eetkamertafel

Moniquehar

  • #1
Ik ben op zoek naar een eetkamertafel die in basis 1.60 is en verlengd kan worden naar 1.80 en daarna naar 2.10.

Ik wil daarbij dat het blad zo dun mogelijk is. Zeker niet de standaard 9 cm die er voor een gewone uitschuiftafel staat. Ik wil er namelijk armleuning stoelen onder zetten. Dus de tafel kan max 69 laag zijn (met 9 cm blad zit je dan op een hoogte van 78..das best hoog... :( ).

Ik heb al diverse meubelmakers geraadpleegd, maar mijn wens schijnt moeilijk te zijn ? Vandaar dat ik de vraag nu maar op het formum uit zet. Dan kan ik de tafel misschien gewoon zelf maken ?

Of een andere oplossing zou zijn..
Ik heb een tafel gezien die bijna voldoet aan de eisen. Echter deze is 1.90 (met een blad dikte van 4 cm). Ik vraag me af of ik die niet gewoon met 30 cm kan inkorten ?

ik hoop echt dat iemand mij kan helpen ? Zo moeilijk lijkt het mij niet? :( :( :( :( :(
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Zelf maken zal best lastig zijn. Ik weet natuurlijk niet hoeveel ervaring en gereedschap je hebt. Lees dit topic: Uitschuifbare tafel eens door.

Een bestaande tafel inkorten is makkelijk. Met een cirkelzaag langs een geleider een fluitje van een cent. Het is wel afhankelijk van het ontwerp van de tafel, als er een rand omheen zit bv. Kan je een foto plaatsen? Dan kunnen we iets specifieker kijken wat er met die tafel mogelijk is.

Ik geef je per PB ook nog een optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu