Uitleg aanvraag indienen

Danoontje

  • #1
Wij zijn helemaal nieuw op dit gebied en daarom zoek ik wat informatie hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Eerst wat uitleg:

Links en op het einde van onze tuin staat een muur.
Tegen de linkermuur + bestaande uit deze meer is onder garage. Achter de garage loopt de muur ongeveer 2 tot 3 meter duur voordat de achterste muur komt.
De zo ontstane ruimte is door de vorige bewoners (of bewoners daarvoor) voorzien van een (beetje ammateuristisch) platdak, waar door dus een soort opberg ruimte is ontstaan met open voorkant.

Nu willen wij deze ruimte ombouwen tot hobbyruimte. Dit betekend dat we het platte dak eraf willen halen, er een puntdak van willen maken. Daarnaast willen de het geheel een stuk breder maken dan de garage om ze meer ruimte in de ruimte te krijgen. Het geheel willen wij niet metselen, maar opbouwen van hout/schroten. Beetje amerikaans. Wel geïsoleerd met een deur, raam en misschien 2 dakraampjes.
Uiteindelijk willen we het niet al te duur maken en de uitstraling van de houten schrootjes vinden we gewoon erg goed passen.

Nu ga ik ervan uit dat wij dit moeten aanvragen bij de gemeente. Maar hoe gaat dit? Wij willen dit zelf maken, dus een aannemer komt niet erbij aan te pas.

Hoe dien ik de aanvraag in? Maar ik een voor en na schets met afmetingen? Maak ik een foto en teken ik hierin de nieuwe situatie? Wat wenst de gemeente in dit geval?

het rode vak in de schets is wat dan de hobbyruimte moet worden:

schets_tuin_2.jpg



iemand die ons meer kan vertellen??

Het zal er wel op neer komen dat de zijburen (mits ze toestemmen (indien nodig)) tegen de extra verhoogde punt aan kunnen kijken)
 

Millew

  • #2
Je begint hier met een vergunningscheck.
Door stap voor stap een aantal vragen door te lopen kom je er achter of je een vergunning nodig hebt.
Ook kan je op deze website veel info vinden wat nodig is voor het aanvragen van een vergunning.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
En vervolgens neem je deze gegevens mee naar de gemeente. Als je een vergunning nodig hebt, kunnen zij je vertellen wat je dan precies aan moet leveren. Dit kan namelijk verschillen per gemeente.
 

Danoontje

  • #4
Dank jullie wel voor de reactie!

Ik moet zeggen dat ik het invullen toch moeilijk vind :-(

Wij hebben nu besloten om op de plek in de tekening een zelfstandig houten tuinhuis te gaan bouwen. Nu kom ik diverse informatie tegen, maar uiteindelijk groter dan 10m2 dus vergunningplichtig.

Dus maar naar de gemeente toe gaan.

Nu hebben wij een kleine zagerij aan huis, ofwel een tot bijverdienste bedrijf uitgegroeide hobby. Deze zaagwerkzaamheden willen wij gaan uitvoeren in dit huisje.

Nu is het niet zo dat het bedrijf aan ons privé betaald voor deze ruimtes (ook niet ruimte wat nu al gebruikt wordt). Nu is de vraag: is het nu een bedrijfsmatige aanbouw of privé. Volgens mij toch gewoon privé => knutselhok. In dit kader maakt het bedrijf dan gebruik van privé eigendommen?

Dit is namelijk wel een verschil....


Iemand die hier meer van weet?
 

Millew

  • #5
Als dat nu een uit de hand gelopen hobby is, dan blijft dat ook na de plaatsing va het tuinhuisje zo.
Gewoon aanvragen als privé persoon dus. Geen slapende honden wakker maken is mijn devies.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Alleen als je het zo doet kan je op een gegeven moment aanlopen tegen een hinderwetvergunning.
Stel dat buren (of toekomstige buren) hinder gaan ondervinden en ze gaan klagen bij de gemeente moet je alsnog een hinderwetverguning gaan aanvragen.

En dan kan een gemeente wel eens lastig worden en de boel ongeldig gaan verklaren. Dus bezint eer ge begint, en lees het bestemmingsplan er eens op na.
Wellicht staat het bestemmingsplan het wel toe en kan je het beter legaal aanvragen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Frank bedoeld een milieuvergunning ;)

Als je er geld mee verdient is het bedrijfmatig. Soms mogen kleinschalige bedrijfsmatige werkzaamheden volgens het bestemmingsplan. Soms alleen in een klein gedeelte van de woning, soms ook in een bijgebouw.

Groter dan 10m2 is niet altijd vergunningplichtig. Zelfs boven de 30m2 is lang niet altijd vergunningplichtig meer. Het is er niet makkelijker op geworden...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Bedankt voor de aanvulling, ja zo heette dat vroeger.... :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
2
5
2
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu