Uithakken stuk betonvloer voor badsifon

Lindavg

  • #1
In onze nieuwe badkamer willen wij het bad onder het raam plaatsen, maar nu blijkt het raam te laag te zijn. om het bad eronder te krijgen zullen de pootjes onder het bad uitmoeten. het bad kan dan op twee balkjes liggen (en natuurlijk in een frame), waardoor er ook nog net ruimte is voor de afvoerleiding van 40mm, maar het grootste probleem is de sifon. hier is geen ruimte voor. dus bedacht ik, kan deze niet in de vloer gefreesd worden. om een lang verhaal kort te maken: kan ik een gat van 20x20 cm bij ongeveer 6 cm diep hakken in een betonvloer van 22 cm dik? en vooral omdat het daarna dus ook gelijk het zwaarst belaste stuk vloer wordt (volle badkuip van 200x90).
als het er toe doet, het is een huis uit de jaren 60, waarbij de drie betonnen verdiepingsvloeren en de twee betonnen zijmuren de constructie vormen. de voor en achtergevel zijn van hout/trespa. het uitgehakte stuk vloer is op de eerste verdieping, op 1m van de zijgevel en 50cm van de voorgevel.
alvast bedankt!
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Zit er geen afwerkvloer over de betonvloer.
Meestal is die 5 cm.
 

Lindavg

  • #3
Er lijkt een laagje op te zitten (zie ik in het trappegat) maar zeker geen 5 cm. we hebben boven een muurtje opgetrokken, waarbij we 5/6cm in de vloer geboord hebben, en dat leek bijna geheel van dat dikke kiezelbeton te zijn, net als in de wanden.
zoniet, dan kan het dus niet?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Wat voor soort ligbad is het, kunststof of staal.

Let wel op, dat het bad goed ondersteund moet worden, omdat het anders kan scheuren/breken door het gewicht van het water.
 

Lindavg

  • #5
Het is een kunststof bad, maar de dragende balkjes zijn breder en liggen op precies dezelfde plaats als de twee metalen latten waar nu de vier pootjes opgeschroefd zitten. lijkt me juist meer steun. het bad raakt de grond niet, en wordt vooral en bovenal gedragen door het frame waar we het bad 'inhangen', meer dan door de pootjes nu of balkjes dadelijk. zou het dan echt kunnen scheuren/breken?
 

Lindavg

  • #6
Het gat zit inmiddels in de vloer, geen centje pijn! gewoon met een boorhamer uitgebikt (een uur bikken, dat wel)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu