Tussenmuren, van welk materiaal??

Pointer

  • #1
Ik woon in een huis uit 1993. Nu is mijn vraag waar de binnenmuren van gemaakt zijn, is dit gips of gasbeton. Hoe kom ik daar achter want er is al behang aanwezig. Als het beton is kom ik er met mijn simpele B en D klopboor er niet doorheen en zal een boorhammer moeten huren.

Wat is eigenlijk het sterkste materiaal voor een tussenmuur?

In mijn huidige huis zitten er scheuren in de muur, dit zal wel gips zijn???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een gaatje proberen te boren met de machine die u bezit, lukt dat niet dan is het waarschijnlijk beton of een harde steen, in dat geval huurt of leent u een hamerboormachine.

Het sterkste materiaal zal beton zijn maar wanneer het geen dragende muur is zal dat schromelijk overdreven zijn.

Wanneer er scheuren in de muren zitten wil dat nog niets zeggen over het materiaal dat gebruikt is, uitgezonderd gewapend beton.
 

Ruben_S

  • #3
Scheuren komen vaak in nieuwbouw woningen voor. Dit heeft te maken met het drogingsproces na de bouw en is vaak voorkomend. Het is daarom ook slim om te wachten met definitieve afwerking van het huis, vlak na de bouw. Tot het huis uitgewerkt is. Echt serieuze scheuren kun je behandelen door overschilderbare kit aan te brengen. Dit zorgd voor een flexibele vulling, waardoor eventuele werkingen van de muur niet snel opnieuw de verf enz. zal scheuren. (dit los van betonrot)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu