Tuinhuisje optillen liften voor reparatie

Joop25

  • #1
Op onze hardhouten vlonder staat een 5-kantig grenen tuinhuisje. De grenen rabatdelen zijn gebeitst. Omdat het tuinhuisje rechtstreeks op de vlonder is geplaatst, is als gevolg van vochtintrekking het onderste rabatdeel op vele plekken aan het wegrotten. Ik wil dit graag repareren.
Zou het mogelijk zijn het tuinhuisje aan één kant iets omhoog te liften, zodat ik war ruimte krijg voor reparatie of wellicht vervanging van het onderste rabatdeel? Hoe kan ik dat omhoog liften voor elkaar krijgen?
Hebben jullie andere ideeën hoe ik tot reparatie kan overgaan?
Vast bedankt voor jullie reacties.
 

System7

  • #2
Autokrik? En dan een balkje of baksteen of iets anders sterks op de hoekpunten en zo de hele hut optillen tot hij hoger staat en je het rottende hout kan verwijderen/behandelen.
 

Joop25

  • #3
System7,
waar plaats ik dan de krik?
 

System7

  • #4
Als je de krik naast één van de 5 hoekpunten zet (binnen of buiten) en een blok hout tijdelijk aan het hoekpunt bevestigt (bijv. met houtdraadbouten) zodat het pal boven de krik komt te zitten, dan tilt de krik het blokje hout en het blokje hout het hoekpunt op. Als je het geheel een centimeter of 6, 7 opkrikt kun je er een baksteen onder schuiven. Dan de andere 4 hoekpunten op dezelfde manier.

Ik weet niet hoe zwaar het tuinhuisje in zijn geheel is maar als je één hoekpunt op deze manier hebt gedaan zou je misschien met een stel sterke mannen m/v de overige punten kunnen optillen; er is dan een kier ontstaan tussen het hout en de vlonder zodat je grip hebt. Dan hoef je niet steeds dat blok hout los- en weer vast te schroeven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu