Tuinhuis aan de buitenkant isoleren.

Augustinus

  • #1
Alle oplossingen voor het isoleren gaan er vanuit dat je de wanden van je tuinhuis aan de binnenkant isoleert. Ik zou graag mijn tuinhuis met wanden van 6 cm hout aan de buitenkant isoleren en dan een nieuwe buitenmuur van gepotdekselde planken. Kan dit of krijg ik dan een probleem met vocht/condens??
 

Bouwstakker

  • #2
Wat is de bestaande opbouw precies...6cm wand is niet echt tot in detail.
staanders met delen, folie verwerkt? of...?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het is de beste oplossing om juist aan de buitenkant te isoleren. :wink: Dat het andersom wordt gedaan is niet omdat het beter is maar wel een stuk goedkoper. :wink:
Maar waarom wilt u zo'n wand gaan isoleren.
 

Augustinus

  • #4
Ik wil dit tuinhuis isoleren omdat ik het gebruik voor stalling en sleutel/poets ruimte van de racefietsen en veldritfietsen van mijn wielrennende kinderen.
Ik wil het daarvoor in de winter boven nul en vooral goed droog houden van binnen. Een gedeelte kan ik dan ook gebruiken om in de winter mijn vorstgevoelige terrasplanten de winter door te helpen.

Alvast bedankt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Als je het vorstvrij wil houden, zul je ook moeten gaan verwarmen.
Alleen isoleren helpt niet.
 

Augustinus

  • #6
Dat lijkt me logisch, een kachel is dus ook al gepland.

Wel zou ik nog graag tips krijgen hoe ik het isoleren moet aanpakken.
moet ik behalve het isolatiemateriaal ook nog dampdichte folie aan de binnenkant en dampremmende folie aan de buitenkant doen en moet er aan de buitenkant ook een ventilatieruimte tussen de isolatie en de potdekselplanken?
 

Houten Paal

  • #7
Als dit een blokhut ofwel een stapelsysteem betreft, houd er dan rekening mee, dat er eigenlijk geen verticale verbindingen gemaakt mogen worden, iedere plank zet het jaar door een paar millimeter uit en krimpt in, in de hoogte. 15 planken boven elkaar is zomaar een paar centimeter.

succes.


Forumnaam gewijzigd i.v.m. reclame in naam, lees de forumregels, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu