Trappenhuisautomaat

Basbrugman

  • #1




Ik heb de onderste timer vervangen door de bovenste alleen werkt het tijmechanisme niet, dus vraag me af of ik iets fout heb gedaan...
De timer die erin zat was een schupa NTE. De schakelaars die (vanzelf terugslaan, weet niet hoe dat precies heet) hebben een blauwe en een zwarte draad. Ik neem dus aan dat ie op de nul schakeld wat ik ook kan zien op de timer.
Degene waardoor hem vervangen heb is een "Theben ELPA 1" die dat volgens de bovenste beschrijving ook kan zou moeten kunnen.

Nu heb ik de draden volgens beschrijving geinstalleerd alleen blijft de timer continu aan (ook hoor helemaal niets tikken bij de nieuwe wat ik bij die schupa wel hoorde-is dat tikken normaal?? hoort dat en doet de timer functie van de theben het niet of kan het ergens anders in de draden liggen??)

De lampen doen het iig en een aantal schakelaars geven een klein lichtje van een led of zoiets...

Ik snap er niets van, en ben benieuwd of iemand hier iets zinnigs over kan zeggen (behalve een elektricien erbij halen wat ik juist wil voorkomen ;)). En je moet zoiets toch gewoon kunnen vervangen?? Ik dacht dat doe ik ff maar valt wel tegen... :(
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die schakelaars hebben waarschijnlijk een neon glimlampje, daardoor lijkt het voor de nieuwe schakelaar alsof iemand de knop houd ingedrukt en blijft dus het licht aan.
Glimlampjes verwijderen en je probleem zou over moeten zijn.

Wat betreft klikken, dat hangt van de uitvoering af.
Een relais uitgang klikt, een solid state uitgang niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu