Trapgat stucen

Klusbarry

  • #1
Ik wil het trapgat laten stuken incl. de tredes laten wegwerken. Omdat ik zelf niet zo'n handige stukadoor ben ga ik dit laten doen maar wil het liefst in de voorbereidingen zoveel mogelijk zelf doen. Bijv. de tredes wegwerken. Maar hoe kan ik dit karwei het beste aanpakken zonder dat ik later nog problemen ga krijgen met het stukwerk? Gaat dat met stukgaas, en zo ja; hoe?

Verder wil ik in het 'nieuwe plafond' wat er onder de tredes van de trap er boven komt, ook licht verwerken. Ik neem aan dat ik hier mee moet beginnen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Met tredes wegwerken bedoel je dat er een extra plafond onder de trap komt?

Dat maak je dan als een plafond dus :) met rachels en gipsplaten e.d. Daar kunnen dan spotjes in.
 

Klusbarry

  • #3
Had meer het idee om het glooiend te maken. De trap loopt ook in een dergelijke draai dat het met gipsplaten wel er lastig wordt.
 

Klusbarry

  • #5
Dank je. Dat zijn inderdaad prima voorbeelden. Zoiets wil ik ook gaan maken. Nu wilde ik eigenlijk ook de hoeken nog afronden maar ik zie nog niet zo snel hoe dat metdit stucnet kan werken. Wellicht nog iets om goed over na te denken.

Als je achter dat stucnet ook verlichting wil verwerken, hoe doe je dat dan het beste? En is die bewerking dan makkelijker voor of na het stucen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Ronde hoeken, kun je ook met dat gaas maken.
En wat voor soort verlichting wil je er in maken 1 opbouw lampje, of diverse inbouw spots.
 

Klusbarry

  • #7
Peter schreef:
Ronde hoeken, kun je ook met dat gaas maken.
En wat voor soort verlichting wil je er in maken 1 opbouw lampje, of diverse inbouw spots.
Ah mooi!

Verlichting kan ik nog alle kanten op. Wil wel meerdere punten. Heb eens bij mensen gezien dat ze er veel kleine lampjes in hadden zitten, zonder armatuur, leken wel ledjes. Dat zag er heel mooi uit maar lijkt me lastig te maken. Enkele spotjes is ook prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu