Trap opknappen spijkers door schroeven vervangen?

Dave2005

  • #1
Ik ga mijn 4-jaar oude trap opknappen. De trap heeft 14 treden en een middenbordes. Dus 7 treden, middenbordes en 7 treden. De trap kraakt en ik ga kraaklatten plaatsen (zoals in dit forum beschreven). :)

Ik heb een aantal vragen waarop ik de antwoorden hier niet terug heb kunnen vinden. Eerst de vraag en dan de uitleg, achtergrond van de vraag.


1. Kan ik de spijkers (3 spijkers per trede) die door de bovenzijde van alle treden zitten verwijderen of kan ik ze beter vervangen door schroeven? > Uitleg: ik meen me te herinneren dat er geen spijkers in de trede horen te zitten. Ik denk dat de spijkers de treden aan de stootborden bevestigen. Echter niet alle spijkers zitten in lijn.

2. De dikte van van en stootbord is 12mm? > Uitleg: als ik de spijkers door schroeven moet vervangen dan is belangrijk dat ik op de goed plek voorboor.

Dave
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die spijkers kunnen er beter uit. Het stootbord hoort een beetje rond te lopen aan de bovenkant. Je monteert het onder spanning. Dan kraakt het niet, en is geen bevestiging nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu